Woensdag 26 juni 2019
Twentesport

Heracles veert op en wijst VVV in een voetbalshow terug

Geplaatst op 2 december 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – In een spetterende voetbalshow heeft Heracles laten zien dat de club in de subtop van de eredivisie thuishoort. Het vooraf gelijkwaardig geachte VVV (één punt minder) werd in Almelo gewassen en geschoren, met 4-1 ingemaakt en moest met de staart tussen de benen terug naar Venlo. Heracles staat weer strak op de vierde plek in de eredivisie.

Het was nog eens de driepunter, maar vooral de wijze waarop die tot stand kwam die terechte euforie in Almelo veroorzaakte. De ploeg van trainer Frank Wormuth revancheerde zich voor de mindere periode, met als dieptepunt de deceptie vorige week bij Fortuna Sittard. Van de wederopstandig werd vanmiddag een ander Limburgse club de dupe. VVV kreeg geen voet aan de trapper tegen een van meet af aan getergd en aanvallend spelend Heracles. Het was goed voor de beste wedstrijd van de Almeloërs dit seizoen, met een als herboren spelende Kristoffer Peterson, een als vanouds stuwende Brandley Kuwas en een uitblinkende Lehrin Duarte.

Hard nodig
Het was nodig ook, deze overwinning van Heracles na drie nederlagen achtereen met veertien doelpunten om de oren. De zwartwitten lieten meteen na de aftrap zien wat ze wilden: opperste concentratie, druk op de bal, combinaties met diepgang en splijtende combinaties – alles waar het de afgelopen weken aan ontbrak.

De speelwijze was ook een excuus van de trainer aan zijn spelers en de toeschouwers, dus niks versterkte defensie, maar vol op de aanval, vanuit een gesmeerd scharnier op het middenveld. Het leidde ertoe dat Peterson weer uit de verf kwam, dat de herboren Duarte speelde als in zijn beste wedstrijden en dat Kuwas weer kwistig strooide met brilleblijken.

Ban gebroken
De ban werd snel gebroken door spits Adrian Dalmau die in de vierde minuut al zijn tweede kans kreeg, op aangeven van Kuwas, en die benutte. Heracles liet VVV vervolgens alle hoeken van het veld zien, maar verzuimde de wedstrijd al in het eerste bedrijf te beslissen. In de tweede helft viel de tweede treffer wel, na een buitenspelgoal van de Venloërs, doordat Duarte zijn geweldige spel met een doelpunt bekroonde. En daarna was het de uit zijn vormcrisis gestapte Peterson die, nadat hij in het zestienmetergebied was gevloerd, zelf de strafschop binnenschoot.

Uit het niets redde VVV vervolgens de eer (doelpunt Röseler), waarna de herboren Duarte de marge weer op drie bracht, waarna de show kon worden beëindigd, en de even spectaculaire als noodzakelijke overwinning gevierd.

Heracles-VVV 4-1 (1-0)
Scoreverloop: 4 Dalmau 1-0, 49 Duarte 2-0, 55 Peterson 3-0, 65 Opoku 3-1, 69 Duarte 4-1

Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Osman (73 Van Nieff), Merkel, Duarte, Kuwas, Dalmau (83 Konings), Peterson (86 Dos Santos).
Opstelling VVV: Unnerstall, Rutten, Promes (62 Joosten), Röseler, Borgmann, Seuntjes, Van Bruggen, Susic, Opoku (75 Samuelsen), Mlapa (81 Kormaz), Grot.
Arbiter: Kamphuis

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief