Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

Kans voor een Kind

Geplaatst op 6 april 2019 door   ·   Geen reacties

Voor de keeper vanwege zijn reddingen, voor de spits vanwege zijn goals, voor de spelverdeler vanwege zijn inzicht, en zo voort, voetballers zijn helden, elk op zijn plek, zelfs een gemiddelde linksback zonder techniek of een stofzuigende middenvelder heeft fans, staat op plakplaatjes van de supermarkt.

Buiten het veld is het anders. De materiaalman, de ballenjongen en de wissel van de wissel, die staan minder hoog op de ladder. Om van de kaartjesknipper, de kleedkamerschoonmaker en de mascottekostuumdrager nog maar te zwijgen, dat zijn de schlemielen van de clubs. Oké, ze horen erbij, maar dat is het dan ook.

Wat te denken van de nieuwe ambassadeur Bryan Hessing van de Stichting Kans voor een Kind? Hij is de e-sporter van Heracles. De 28-jarige Almeloër wil op deze manier zijn bijdrage leveren aan het doel van de stichting om individuele wensen te vervullen van kinderen uit Twente, die het om uiteenlopende redenen niet makkelijk hebben.

De maatschappelijke functie van voetbalclubs is zwaar onderschat. Het legioen juicht om prachtige goals, geweldige reddingen, spectaculaire combinaties, en dat is goed, maar voetbal moet als volkssport ook een sociale kant hebben.

Hessing is de eerste speler van de nationale eDivisie die zich als ambassadeur bindt aan de Stichting Kans voor een Kind. De grote man daarachter is Willem Hoevers. Hij is projectleider en mede-oprichter van Stichting Kans voor een Kind, is blij dat Hessing zijn voorbeeldfunctie maatschappelijk benut. ‘Dankzij Bryan komen wij in contact met een jonge doelgroep. Zo blijven wij in staat onze doelstellingen te verwezenlijken. Dit door projecten te realiseren die door de stichting zelf worden geïnitieerd of door derden worden aanbevolen.’ Sinds de start van de stichting is Heracles Almelo als founder verbonden aan Kans voor een Kind. De club ondersteunt de stichting op allerlei manieren. Zo speelt de Heracles sinds jaar en dag met het logo van Kans voor een Kind op de mouw en is de nu geblesseerde Heracles-aanvoerder Robin Pröpper ambassadeur van de stichting.

Scipio

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief