Vrijdag 29 maart 2024

Koelbloedige Bryan Linssen houdt topgevoel over aan belangrijke overwinning op Roda JC

Geplaatst op 15 maart 2014 door   ·   Geen reacties

375x250 CF4A0816ALMELO – Het hield zaterdagavond niet over voor Heracles Almelo. De ploeg van trainer Jan de Jonge kwam in eigen huis tegen Roda JC op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Guus Hupperts, maar dankzij twee doelpunten van Bryan Linssen (foto), de koelbloedige clubtopscorer van de Almeloërs, werd het tij gekeerd en pakte het drie hele belangrijke punten.

Met een nederlaag tegen Roda JC zou de degradatiestreep voor Heracles wel heel erg dichtbij komen en dus waren er na afloop vrolijke gezichten te zien in het Polman stadion. De man die waarschijnlijk het meest glunderde was clubtopscorer Bryan Linssen. Met twee doelpunten gaf hij maar weer eens aan hoe belangrijk hij voor de formatie van De Jonge is. ‘Dat geeft echt een topgevoel’, erkende de linksbuiten die na afloop door zo’n beetje elke journalist werd aangesproken. ‘Maar dat is beter dan dat je verliest en een slechte wedstrijd speelt.’

De wedstrijd had voor Heracles maar zo anders kunnen aflopen, want met name in de eerste helft wisten de Almeloërs nauwelijks een vuist te maken tegen de hekkensluiter van de eredivisie. ‘Voetballend gezien was het dramatisch’, bekende Linssen. ‘Gelukkig viel de 1-1 op een goed moment, vlak voor de rust. We hebben tegen elkaar gezegd dat we vol met zijn allen moesten knallen om de wedstrijd te winnen. Daarna waren we de bovenliggende partij en dat resulteerde uiteindelijk in het belangrijke tweede doelpunt.’

Door de overwinning is het gat met Roda JC opgelopen naar acht punten en reist Heracles volgend weekend met een goed gevoel af naar Nijmegen voor het duel tegen NEC. ‘Als we de wedstrijd winnen zijn we absoluut veilig’, aldus de vooruitkijkende Linssen. ‘Het wordt daar in ieder geval geen makkelijke wedstrijd. We moeten er weer vol op gaan en proberen om ook daar te winnen, dan spelen we ook volgend jaar weer in de eredivise.’