Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Na rust ontketend Heracles speelt Fortuna volledig zoek

Geplaatst op 16 februari 2019 door   ·   5 Reacties

ALMELO – Met een wervelende show na de rust, die aanbrak bij 1-0, heeft Heracles Fortuna helemaal naar Sittard gespeeld. De show werd uiteindelijk bij een stand van 6-0 beëindigd, met vier goals van spits Adrián Dalmau.

De grootste zege sinds jaren kreeg vooral na de rust dus vorm, want hoewel Dalmau vanaf de aftrap de eerste binnentikte bewaarde hij de andere drie voor de tweede helft.

Dalmau scoorde al binnen een minuut. In het vervolg van de eerste helft hadden de Almeloërs een nadrukkelijk overwicht op het – dat moet ook gezegd – povere Fortuna, maar de doelpunten werden bewaard voor de tweede helft. En toen vielen ze als rijpe appelen, Spaanse appelen, de ene nog zoeter dan de andere. Voor de verandering werd de loepzuivere hattrick van Dalmau na de rust afgewisseld met treffers van Jesper Drost en Kristoffer Peterson (die het dus nog wel degelijk kan).

Dalmau maakte dan de doelpunten, de ploeg als geheel stond er goed op en toonde na de zege op Ajax dat het zelfvertrouwen er collectief is en dat dit collectief de kracht van het team is. Al scoorden ze niet, toch waren van achter naar voor Janis Blaswich, Mohammed Osman en Brandley Kuwas vanavond de dragende Heraclieden in en vaak ook tussen de linies.

FOTO: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (5)

 1. jeroen says:

  Voor de schrijver hier, hoezo loepzuivere hattrick. Wat is een hattrick: “een hattrick is wanneer 1 speler in 1 helft 3 keer achter elkaar scoort zonder een tegendoelpunt of één doelpunt van een medespeler er tussendoor”. Jesper Drost was goed voor de 3-0 en Kristoffer Peterson zorgde voor de 5-0.

  Verder weer een geweldig voetbal feest in Almelo. Voor voetbal op niveau in de regio moet je gewoon in Almelo zijn.

 2. Bennie Tevreden says:

  Jeroen, een hattrick is niet anders dan drie gescoorde doelpunten door een speler in één wedstrijd en verder geen onzin erbij. Zo wordt het ook gehanteerd in het land waard de term hattrick is bedacht, Engeland.
  Varianten die daarop zijn bedacht zijn oa de zuivere hattrick met de definitie zoals jij die beschrijft, de perfecte hattrick (linker voet, rechter voet en het hoofd) en de Duitse hattrick (twee doelpunten tijdens wedstrijd en één in de verlenging).

 3. Jeroen says:

  Bennie ik heb de indruk dat jij zit te googelen en er een eigen interpretatie aan geeft. In Nederland (daar werd deze wedstrijd toch gespeeld1) betekend het niets anders dan wat ik geschreven heb! We hebben het dan over een ‘officiële, echte, zuivere of onvervalste’ hattrick. De schrijver hier heeft het over een loepzuivere hattrick. Dat is never nooit van toepassing hier.

  • Bennie Tevreden says:

   Ha Jeroen, jij hebt dus ook even google erbij gehaald. 😉
   Dat het een wedstrijd in Nederland betreft doet helemaal niet ter zake, de betekenis wordt er niet anders van. Een hattrick is dus niet anders dan drie doelpunten in één wedstrijd door dezelfde speler, het is dus precies zoals vrijwel iedereen het woord gebuikt, inclusief al die spelers die na drie doelpunten in een wedstrijd de bal meenemen. Maar uiteraard staat het je vrij om te denken dat iedereen het bij het verkeerde einde heeft, even goede vrienden.

 4. Jopie says:

  Och och och Jeroen, en maar iedereen de maat nemen, en maar net doen of jij de enige bent die weet of er lucht of zand in een bal zit. En maar leuteren en leuteren zodra er een nieuw bericht op deze site wordt geplaatst. Man man, get a life.
Archief