Donderdag 28 maart 2024

Na rust ontketend Heracles speelt Fortuna volledig zoek

Geplaatst op 16 februari 2019 door   ·   5 Reacties

ALMELO – Met een wervelende show na de rust, die aanbrak bij 1-0, heeft Heracles Fortuna helemaal naar Sittard gespeeld. De show werd uiteindelijk bij een stand van 6-0 beëindigd, met vier goals van spits Adrián Dalmau.

De grootste zege sinds jaren kreeg vooral na de rust dus vorm, want hoewel Dalmau vanaf de aftrap de eerste binnentikte bewaarde hij de andere drie voor de tweede helft.

Dalmau scoorde al binnen een minuut. In het vervolg van de eerste helft hadden de Almeloërs een nadrukkelijk overwicht op het – dat moet ook gezegd – povere Fortuna, maar de doelpunten werden bewaard voor de tweede helft. En toen vielen ze als rijpe appelen, Spaanse appelen, de ene nog zoeter dan de andere. Voor de verandering werd de loepzuivere hattrick van Dalmau na de rust afgewisseld met treffers van Jesper Drost en Kristoffer Peterson (die het dus nog wel degelijk kan).

Dalmau maakte dan de doelpunten, de ploeg als geheel stond er goed op en toonde na de zege op Ajax dat het zelfvertrouwen er collectief is en dat dit collectief de kracht van het team is. Al scoorden ze niet, toch waren van achter naar voor Janis Blaswich, Mohammed Osman en Brandley Kuwas vanavond de dragende Heraclieden in en vaak ook tussen de linies.