Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Oorwassing voor Heracles na slappe pot tegen Utrecht

Geplaatst op 2 maart 2019 door   ·   2 Reacties

ALMELO – In een zacht gezegd treurige wedstrijd heeft Heracles zich vanavond in eigen stadion laten wassen en scheren door FC Utrecht. Dat gebeurde tijdens een koude douche, waarna Heracles met 1-5 de tobbe verliet.

De veldverwijdering van Jesper Drost vlak voor rust was een scharniermoment. De ploeg van trainer Frank Wormuth speelde trouwens los daarvan al vanaf het eerste fluitsignaal een matige wedstrijd. Zoals scheidsrechter Bax ook een matige wedstrijd floot en de VAR de mogelijkheid gaf tot twee maal toe beslissend te oordelen ten nadele van Heracles, waaronder de rode kaart voor Drost. En later nog eens toen hij Utrecht twee strafschoppen gaf.

Toch moet Heracles zich de oorwassing vooral zelf aanrekenen, want de Almeloërs voetbalden vanaf het begin met iets dat het midden hield tussen gemakzucht en hovaardij. Utrecht was vanaf de aftrap dominant en kreeg ook de ruimte om Heracles in her defensief te drukken.

FOTO: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Paul says:

    Vanaf de eerste minuut was FC Utrecht beter en sneller in het rondspelen van de bal maar ook agressiever.Wat ging er veel mis binnen de Almelose ploeg. Heracles zal toch zeker volgend seizoen op zoek moeten naar minimaal twee verdedigend voetballende slagers. Rossmann en v.d. Buys waren dramatisch waarbij ook Kuwas en Peterson weer eens onzichtbaar waren. Om nu de VAR alles in de schoenen te schuiven is overdreven.
    Volgend weekend, op een uurtje rijden van Almelo, daar maar 3 punten meenemen.
    In Emmen dus en niet in het dierenpark mocht u dat soms denken beste lezer.

  2. Jeroen says:

    Kom Paul, ik weet niet waar jij na gekeken hebt, maar de eerste 15 minuten was voor Utrecht, daarna was Heracles de betere en hing de 1-1 in de lucht. Na de domme rode kaart van Drost, vlak voor rust, was het gespeeld. Een terechte rode kaart in mijn optiek. Maar het is weer Drost die de als een Jan onbenul zijn poot uitsteekt. Met 10 tegen 11 was het koren op de molen van Dicky Advocaat. Hij kon zijn team dan mooi in zijn geliefde counter voetbal laten spelen en Heracles moest komen.
Archief