Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Passie en inzet in Almelo beloond: Heracles klopt AZ

Geplaatst op 2 september 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Heracles won vanmiddag, spelend als herboren, een uitstekende thuiswedstrijd tegen AZ. De hoogaangemerkte en nog ongeslagen Almaarders kregen in een spectaculaire wedstrijd met 3-2 klop.

De zege was dik verdiend, want de Ameloërs voetbalden na twee mindere wedstrijden, met als dieptepunt Willem II-uit, gepassioneerd, gedreven en met de enorme inzet die daar bij hoort.

Zelfs de snelle achterstand, al in de eerste minuut, via Myron Boadu, dat je dacht: wordt het wéér zo’n dag, bracht de ploeg niet van de leg. Sterker nog, gesteund door een gaandeweg steeds enthousiaster publiek, kreeg het team steeds meer rugwind. Mooie korte combinaties, hoogsstandjes in de kleine ruimte, het was een genot om te zien. Toch moest de gelijkmaker van van afstand worden gemaakt, en hoe! Een strak schot vol daver en huiver van Mohammed Osman (zie foto) zorgde nog vóór rust voor de gelijkmaker.

Hij zat er goed in
Na zijn doeltreffende loei kwam Osman, geboren in het Syrische Al-Qamishli en begin jaar overgekomen van Telstar na zijn jeugdopleiding bij Viesse te hebben genoten, op toeren en schoot uit alle hoeken en standen. Over zijn doelpunt tegen AZ zei hij: ‘Hij zat er goed in.’

Vol voor de winst
In de tweede helft gingen de Heraclieden vol voor de winst en kwam AZ er slechts mondjesmaat uit. Volgens de Alkmaaarse trainer John van den Brom wonnen zijn spelers amper duels, maar dat kwam vooral vanwege de druk die Heracles zette en het vroegtijdig storen. Zijn commentaar langs de lijn kwam Van den Brom kort voor tijd op geel te staan. Heracles was toen via Kristoffer Peterson en Lerin Duarte al tot 3-1 uitgelopen. Wel scoorde AZ via invaller Johnson nog 3-2, maar verder kwamen de Alkmaarders niet en meer verdienden ze evenmin.

Heracles–AZ 3-2 (1-1)
Scoreverloop: 1 Boadu 0-1, 21 Osman 1-1, 49 Peterson 2-1, 59 Duarte 3-1, 85 Johnsen 3-2
Opstelling Heracles: Blaswich; Droste, Rossmann, Pröpper, Van Hintum; Merkel (84. Van Nieff), Osman, Duarte (86.Sama); Kuwas, Dalmau 78. Van der Water), Peterson
Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar (59.Gudmundsson), Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsö, Til, Koopmeiners; Seuntjes ( 46. Rotariu), Boadu, Idrissi ( 63.Johnsen)
Arbiter: Manschot
Gele kaarten: Duarte, Van Hintum (Heracles), Til, Boadu, trainer Van den Brom (AZ)
Toeschouwers: 10.500

FOTO: Heracles

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief