PEC-Heracles 1-2: drie hoogtepunten in tamme wedstrijd

Geplaatst op 22 april 2017 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE/ALMELO – In een over het algemeen armzalige wedstrijd hebben heeft Heracles Almelo vanavond PEC Zwolle met 1-2 in rouw gedompeld. Het venijn zat in de tweede helft, want Heracles leek er ineens van doordrongen dat de negende plek moet worden behouden en dat daar nog wel punten voor nodig zijn.

In de eerste helft had Heracles weinig in de melk te brokkelen en omdat PEC evenmin een wereldpartij speelde was het los van een paar schaarse momenten eigenlijk een oersaaie wedstrijd. De beste kansen waren nog voor de Zwollenaren, vooral voor de geslepen Queensy Menig, waaruit ze zeker hadden moeten scoren. Een fraaie kopbal van Reuven Niemeijer was feitelijk het enige wat Heracles ertegenover kon stellen.

De ploeg van trainer John Stegeman acteerde al met al matig, zelfs plichtmatig, en zelfs de doorgaans fanatieke captain Thomas Bruns deelde in die malaise, hij was er in de eerste helft zowaar het toonbeeld van. Met een gevaarlijke terugspeelbal dwong hij zijn eigen keeper Bram Castro tot naast kijken en van een vrije trap voor het vijandelijke doel maakte de aanvoerder een zwiebelballeke.

Zweeds vuur

Er viel kortom weinig te genieten voor de toeschouwers, waaronder vijfhonderd supporters van de Almeloërs in een ‘uitverkocht uitvak’. In de tweede helft werd het beter, vooral het begin, want op aangeven van Kristoffer Peterson scoorde zijn land- en clubgenoot Samuel Armenteros simpel-verfijnd 0-1, PEC moest nu kómen, want is nog niet honderd procent veilig en wilde aan klantenbinding doen. Maar ja, dan gaan er gaten vallen. Nadat de beste Heraclied, keeper Castro, een strakke schuiver van Stef Nijland fantastisch pareerde, maakte Armenteros aan de andere kant zijn tweede goal, dit keer op aangeven van invaller Brahim Darri. Weliswaar bracht de ook ingevallen Ted van de Pavert met zijn tegentreffer voor PEC de spanning kort voor tijd terug, zeker vanwege drie minuten extra tijd.

PEC-Heracles 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 56 Armenteros 0-1, 80 Armenteros 0-2, 86 Van de Pavert 1-2.
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens (65 Droste), Bruns, Pelupessy, Niemeijer (82 Duarte), Kuwas, Armenteros, Peterson (79 Darri)
Opstelling PEC: Van der Hart, Van Polen, Marcellos, Bouy (86 Van de Pavert), Schenkeveld, Holla, Saymak (65. Thomas), Warmerdam, Ehizibue (64. Nijland), Brock-Madsen, Menig
Scheidsrechter: Makkelie.
Geel: Holla (PEC) Peterson (Heracles)