Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

PSV – Heracles Almelo 2-0 (2-0) – Analyse door Maarten Wijffels

Geplaatst op 21 februari 2016 door   ·   Geen reacties

John Stegeman 2015-10-30 Heracles - Willem II - Hoa (112)‘Het duel tussen PSV en Heracles was een treffen tussen de nummer 1 en de nummer 3 van de eredivisie. Aan het spelbeeld viel dat echter bij lange na niet af te zien. Het was negentig minuten lang eenzijdig.

Vanaf de eerste seconde heerste PSV. Eigenlijk was de wedstrijd compleet omgekeerd aan de eerste ontmoeting in Almelo. Toen won Heracles alle duels, vooral op het middenveld. Nu was het andersom. Ook voor dat de 1-0 viel, tackelde PSV al drie keer een bal af van een Heracles speler op het middenveld. Ik denk niet dat Heracles daar iets aan te verwijten viel. PSV is stabiel de laatste tijd en was simpelweg beter.

Aan Almelose zijde was er niemand die mij echt positief opviel. Een tactisch puntje vond ik wel opvallend. Trainer John Stegeman koos voor een basisplaats voor Gonzalo Garcia Garcia en dat pakte totaal verkeerd uit. Het is een mooie voetballer die aan de bal sterk is, maar hij stond tegenover Jetro Willems en die kon aanvallend gezien volledig zijn gang gaan.

PSV – Heracles Almelo 2-0 (2-0)
Scoreverloo: 3. Pröpper 1-0, 45. Pereiro 2-0 (pen)
PSV: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Willems (82. Brenet), Pröpper, Hendrix, Van Ginkel, Pereiro (71. Narsingh), De Jong, Locadia (88. Jozefzoon).

Amusementswaarde: 6
Man of the Match: Davy Pröpper
Sterren: –

Heracles Almelo: Castro, Droste (39. Gosens), Breukers, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (79. Van Ooijen); Garcia, Weghorst, Darri (71. Navratil).

Maarten Wijffels is sportjournalist namens het Algemeen Dagblad.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief