Vrijdag 22 juni 2018
Twentesport

Sparta-uit voor Heracles nóg ernstiger dan NEC-uit: 3-1

Geplaatst op 18 maart 2017 door   ·   2 Reacties

ROTTERDAM/ALMELO – het was pijnlijk, maar ook wel terecht, alles bij alles, dat Heracles vanavond op Het Kasteel van Spangen met 3-1 verloor van een getergd en offensief Sparta. De ploeg uit Almelo maakte een tamme indruk. Sparta-uit was NEC-uit in het kwadraat.

Heracles liet van meet af aan ook zien met aanvallende bedoelingen naar Rotterdam te zijn gekomen, met een scherpe Samuel Armenteros in de punt, maar hij miste dan wel weer vanaf de elfmeterstip, toegekend na een overtreding op Tim Breukers. Te zeer overtuigd van zichzelf schot de topscorer van Heracles zeer zwak en slap op de vijandelijke veste, bijna een oppakballetje voor keeper Roy Kortsmit.
En toen was het al 1-0 door een doelpunt van Sanusi, die zichzelf en de tegenstander wél serieus nam en met enig geluk beheerst afrondde. Door het falen van Armenteros (en zijn medespelers) was de 1-0 tevens de ruststand.

Onmacht van Heracles

In de negende minuut van de tweede helft werd de voorsprong van Sparta verdubbeld door een straf schot van Martin Pusic, waarbij doelman Bram Castro er ook al niet florissant uitzag. Toen dezelfde Pusic er een kwartiertje voor tijd ook nog 3-0 van maakte was de zaak beslist. De onmacht van Heracles werd steeds pijnlijker voor wie met een Almelose bril keek. Dat de absentie van de geblesseerde captain Thomas Bruns debet is geweest aan dit echec is nog maar de vraag, hij was er namelijk uit bij NEC gewoon bij.

Mooiste van de avond

De eretreffer van Joey Pelupessy, één minuut voor het verstrijken van de officiële tijd, was wel de mooiste van de avond, een wonderschoon afstandsschot met de buitenkant van de rechtervoet, een toevalsgoal met allure, maar zonder verdere betekenis.

Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Te Wierik, Hoogma, Gosens, Pröpper (56 Darri), Pelupessy, Duarte (72 Niemeijer), Kuwas, Armenteros, Peterson (86 Navratil)

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Jeroen says:

    Wordt het niet eens tijd dat Bas Nijhuis eens goed in de spiegel gaat kijken en wat minder de publiciteit zoekt. Die adoratie moet eens afgelopen zijn want hij gaat er niet beter door fluiten. Heracles heeft van zichzelf verloren en begon veel te slap aan de wedstrijd en krijgt daardoor de deksel op zijn neus, niets dan terecht!! En Bas Nijhuis, even dimmen kerel al de lof uitingen kun je blijkbaar niet dragen, back to basic en fluit als er een overtreding wordt gemaakt en niet alleen voor praten. Dat zegt meer over jouw persoonlijkheid Bas!

  2. Jan says:

    Leren ze het nu nooit de Heraclieden. Een drama tegen NEC maar een nog groter debakel tegen de Rotterdammers. Veel supporters moeten zich geel en groen hebben geergerd aan het spel van Heracles.
    Wat een slappe hap. Stegeman had het er over dat er de afgelopen week rustig aan gedaan is tijdens de trainingen. Hier begrijp ik dus totaal niets van. Ook bij Stegeman begin ik zo af en toe enige vraagtekens te plaatsen. Dit kan toch niet, dit is betaald voetbal John!!
Archief