Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Succes van Heracles Almelo straalt af op stad en streek

Geplaatst op 17 januari 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Het succes van Heracles straalt af op stad en streek. Dat blijkt uit de woorden van voorzitter Rob Toussaint in zijn nieuwjaarsreceptie.

Het gaat de club sportief en financieel goed. Het belangrijkste is volgens de voorzitter dat Heracles begrotingtechnisch gezond blijft en dat de club sportief gezien een vaste bewoner van het linker rijtje zal zijn, die kan meedoen om de play-offs voor een Europees ticket.

Groei en bloei
De aanhang van Heracles groeit, zowel het aantal sponsors als het aantal jaarkaarthouders. Er loopt ook een experiment met de verkoop van halfjaarkkaarten. Uit de toeloop en prestaties, die elkaar natuurlijk beïnvloeden, blijkt dat Heracles leeft, in de regio Almelo, maar ook daarbuiten. De bestuurlijke verhoudingen met FC Twente zijn zakelijk collegiaal, waarbij onder meer de gezamenlijke jeugdopleiding onder de loupe wordt genomen. Toussaint herhaalde dat de club van mening is dat de televisiegelden eerlijker zouden moeten worden verdeeld.

3-3
Heracles hervat de competitie na de winterstop zaterdagavond met een uitwedstrijd, in en tegen Groningen. De doelsteling om meer punten te pakken op vreemde bodem kan meteen metterdaad worden onderstreept tegen Groningen dat in crisis verkeert. Begin vorig jaar, toen het ook een januariwedstrijd was, wed het spectaculair 3-3, waarbij Heracles van de 3-1 rustand toch nog tor 3-3 terugkwam, dankzij doelpunten van Vincent Vermeij en Robin Pröpper, die er zaterdag ontbrken, want Vermeij is verhuurd aan Den Bosch en Pröpper is geblesseerd.

FOTO: Harry Broeze (beste wensen voor bestuur)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief