Zaterdag 20 april 2024

Tannane leidt Heracles naar monsterzege in Leeuwarden

Geplaatst op 22 augustus 2015 door   ·   3 Reacties

FS7C9549LEEUWARDEN – Heracles Almelo heeft zaterdagavond een pak slaag uitgedeeld op bezoek bij SC Cambuur. In Friesland werd het 6-1 voor de ploeg van John Stegeman. Grote man aan de zijde van de Heraclieden was Oussama Tannane, die met vier doelpunten en een assist een ruim aandeel had in de klinkende overwinning.

Vorig seizoen werd Oussama Tannane tot twee keer toe uit de selectie gezet door de technische staf van Heracles, maar dit seizoen werd hij weer in genade aangenomen. Vorige week maakte de Marokkaanse aanvaller al het eerste doelpunt in het nieuwe stadion van de Almelose eredivisionist, in Leeuwarden was hij in zijn eentje verantwoordelijk voor de 4-0 voorsprong waarmee Heracles de rust in ging.

Na enkele minuten spelen trok hij vanaf rechts naar binnen en schoof hij de bal met zijn linkervoet in de korte hoek achter SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis. Een kwartier later werd hij neergelegd in het zestienmetergebied en scoorde hij zelf de strafschop die daarop volgde. Het duurde vervolgens nog geen tien minuten voor hij zijn hattrick completeerde: Op wilskracht passeerde hij twee man en schoot hij de bal van dichtbij hard in het dak van het doel. Kort voor rust maakte hij zijn vierde en gelijk zijn mooiste, toen hij vanaf het randje van het strafschopgebied de bal in de kruising deed belanden.

De tweede helft probeerde de thuisploeg er nog een wedstrijd van te maken, maar daar slaagde de ploeg van Henk de Jong niet in. Wout Weghorst liep na een klein uur spelen na een steekpass van, wie anders, Tannane alleen op de keeper af en wist er in twee instanties 5-0 van te maken. Cambuur-aanvaller Bartholomew Ogbeche maakte er kort voor tijd nog 5-1 van, maar een minuut later schoot Thomas Bruns de 6-1 binnen, waarna de eindstand op het scorebord was verschenen.

SC Cambuur – Heracles Almelo 1-6
Scoreverloop: 7. Tannane 0-1, 21. Tannane 0-2 (pen.), 28. Tannane 0-3, 41. Tannane 0-4, 58. Weghorst 0-5, 82. Ogbeche 1-5, 83. Bruns 1-6
Toeschouwers: 9.630
Scheidsrechter: Liesveld
Gele kaarten: Van der Laan, Peersman, Mac-Intosh (SC Cambuur), Fledderus, Zomer (Heracles Almelo)
Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Anderson, Mac-Intosh, Van der Laan (46. Barto), Peersman; Bakker, Overgoor, Van de Streek (63. Heerings); Rosheuvel (46. Berisha), Ogbeche, Narsingh
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus (76. Gosens); Bruns, Bel Hassani, Pelupessy; Tannane (84. Van Ooijen), Weghorst, Darri (73. Gladon)