Zaterdag 20 april 2024

Teleurstellend gelijkspel voor Heracles Almelo

Geplaatst op 5 februari 2015 door   ·   Geen reacties

Brahim Darri 2015-02-05ALMELO – een met enorm veel strijd en inzet spelend Heracles Almelo is tegen FC Groningen blijven steken op een gelijkspel. Brahim Darri en Wout Weghorst zetten de Almeloërs twee keer op voorsprong. De Groningers maakten even zo vaak gelijk. De tweede keer gebeurde dat nadat de bal al achter was geweest, waardoor de Heraclieden op zure wijze twee punten ontnomen werd.

Wanneer een ploeg in de problemen zit, zoals momenteel bij Heracles Almelo het geval is, is er maar een middel dat enige garantie op succes biedt; simpel spelen, maar wel keihard werken. Die twee zaken waren bij de Almeloërs tijdens het duel met FC Groningen prima voor elkaar. Er stond een ploeg die knokte voor elke meter en de bezoekers voortdurend onder druk zette. Door die speelwijze kwam het kwalitatief betere Groningen er nauwelijks aan te pas. Daarbij kozen de Heraclieden ook voor simpel voetbal, de bal vasthouden tot er ruimte ontstond en dan de vrije man zien te vinden. Het leverde enkele kleine kansjes op, voordat Brahim Darri kort voor rust ineens richting het doel van de bezoekers kon. Met de nodige rust, wist de middenvelder, die zijn thuisdebuut maakte, zichzelf vrij te spelen om met een geplaatst schot de score te openen.

Na rust werd het spel door de Almeloërs aan de bezoekers gelaten en trok de thuisploeg zich terug op eigen helft. Die tactiek pakte Anne tijd goed uit, want FC Groningen bleek volkomen onmachtig en wist zich aan de bal nauwelijks raad. Vanuit de omschakeling wist Heracles wel tot een aantal kansen te komen. Bryan Linssen en Darri waren dichtbij de beslissing, toen plotseling de gelijkmaker viel. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging, zoals zo vaak dit seizoen, leverde de gelijkmaker op. Op aangeven van Albert Rusnak kon de, bij de twee de paal vrijstaande, Michael de Leeuw heel simpel raak koppen.

Even had het er de schijn van dat FC Groningen door zou drukken, maar Heracles rechtte de rug en ging op zoek naar de winnende treffer. Na een mooie actie van Darri kon Linssen voorgeven en plotseling was Wout Weghorst er. De Bornenaar, eigenlijk de gehele wedstrijd onzichtbaar kopte op fraaie wijze de 2-1 binnen. In de slotminuten zetten de Groningers nog eens aan. Dat leverde vlak voor tijd de gelijkmaker op. Een bijzonder zure tegentreffer voor Heracles, vooral ook omdat de bal achter was geweest en het doelpunt dus absoluut niet had mogen tellen.

Met de puntendeling schieten de Almeloërs bijzonder weinig op. Het enige positieve van de avond is dat de ploeg heeft laten zien in staat te zijn negentig minuten te kunnen knokken. Met die instelling lijkt het een kwestie van tijd voordat er wel positievere resultaten komen.