Donderdag 25 april 2024

Thuisnederlaag voor Jong Heracles Almelo

Geplaatst op 29 september 2014 door   ·   Geen reacties

Daan RienstraALMELO – Jong Heracles Almelo heeft maandagavond 2verloren van Jong Vitesse. In het Polman stadion wonnen de Arnhemmers met 1-2. Mori en Darri bogen in de tweede helft een 1-0 achterstand om.

Jong Vitesse begon sterk aan het duel Heracles had daar geen antwoord op. Het leverde de Arnhemmers enkele kansen op. Djurdjevic kreeg de eerste mogelijkheid al na een halve minuut, maar de Serviër raakte de bal niet goed. Ook Brahim Darri, die dreigend was als linksbuiten, was dicht bij de openingstreffer met een hard geplaatst schot, maar doelman Castro, hersteld van een langdureige blessure, redde knap. Mede daardoor was het bij rust nog 0-0.

Ook in de tweede helft kreeg Jong Vitesse direct twee goede kansen via Darri en Nakamba maar beide spelers hadden pech. Korte tijd later kwam de thuisploeg via een penalty alsnog op voorsprong. Scheidsrechter Thijs floot voor een vermeende handbal in de zestien en Navratil schoot de strafschop vervolgens onberispelijk raak: 1-0.De gelijkmaker volgde al snel. Dan Mori was mee naar voren gekomen bij een vrije trap en kopte de bal hard achter de Castro: 1-1. Twee minuten later zorgde Darri er voor dat Jong Vitesse op voorsprong kwam. Hij kreeg daarvoor wel hulp van doelman Castro die de houdbare bal door zijn vingers liet glippen:1-2. De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar en zo behaalde Jong Vitesse een zege in Almelo.

Jong Heracles Almelo vs Jong Vitesse 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 64′. J. Navrátil 1-0, 74′. D. Mori 1-1, 76′. B. Darri 1-2
Jong Heracles: Castro, Aktaou, Sibum, Kangaskolkka, Navratil, Gyasi, Heerkes, Brent, Gortemaker, Rienstra, Deaconu.
Jong Vitesse: Room, Diks, Mori, Bosz, De Kler, Nakamba, McEachran, Gouw, Darri, Ibarra, Djurdjevic

Daan Rienstra in duel (Foto: Rene Hummel.)