Tien man PSV knikkeren Heracles op valreep uit beker

Geplaatst op 16 december 2015 door   ·   Geen reacties

AQ4Q0826ALMELO – Heracles Almelo is in de achtste finale van de KNVB-beker uitgeschakeld door PSV. Ondanks het feit dat de ploeg van John Stegeman bijna een helft met een man meer speelde en een 2-1 voorsprong, werd het 3-2 voor de bezoekers. Jurgen Locadia scoorde in de laatste minuut de winnende treffer.

In een redelijk gevuld Heracles-stadion mocht voormalig Heraclied Remko Pasveer beginnen op het Eindhovense doel en hield PSV-coach Phillip Cocu nog vier basiskrachten op de bank. Het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig in Almelo, maar het was goudhaantje Iliass Bel Hassani die daar verandering in bracht. Na een fraai hakje van Oussama Tannane kon Thomas Bruns de bal vanaf de achterlijn voorzetten, waarna de de kleine middenvelder de bal met een dropkick via Pasveer raak schoot: 1-0. De goalie moest niet veel later nog een keer in actie komen, toen hij een van richting veranderd schot van Tannane ternauwernood keerde.

Na een half uur spelen kreeg PSV haar eerste echte kans. Eredivisie-topscorer en aanvoerder Luuk de Jong kon vrij uithalen voor het Heracles-doel, maar raakte de bal niet vol, waardoor keeper Bram Castro niet in actie hoefde te komen en de bal naast zag rollen. Enkele minuten voor rust kwamen de Eindhovenaren echter alsnog op 1-1. Jurgen Locadia liet Castro kansloos met een fraaie, harde vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied. Tannane vond vlak daarna Pasveer op zijn weg na een snelle counter van de thuisploeg en doelpuntenmaker Locadia schoot een afvallende bal naast, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand mochten pauzeren.

Een spannende tweede helft leek aanstaande, maar twee minuten na rust had een verkeerde terugkopbal van PSV-middenvelder Stijn Schaars verstrekkende gevolgen. Tannane was net iets eerder bij de bal dan Pasveer, waarna de doelman de Heracles-aanvaller minimaal leek te raken. Scheidsrechter Bjorn Kuipers vond het echter voldoende voor een strafschop voor Heracles en een rode kaart voor de sluitpost. Tannane benutte het buitenkansje en zette zijn ploeg daarmee weer op voorsprong tegen de tien overgebleven man van PSV.

De wedstrijd leek daarna dood te bloeden, maar twintig minuten tijd vertolkte ook Heracles-doelman Castro een negatieve hoofdrol. De Belg liet een ogenschijnlijk makkelijk te vangen voorzet van Adam Maher uit zijn handen glippen en was, doordat de bal het doel in stuiterde, op die manier verantwoordelijk voor de 2-2. Beide ploegen kregen vervolgens kleine mogelijkheden op een voorsprong, maar pogingen van De Jong, Tannane en Pelupessy leverden niks op. In de laatste minuut liet PSV dan toch zien waarom het overwintert in de Champions League: aanvaller Locadia schoot, waar iedereen zich al opmaakte voor de verlenging, raak met een droge knal en bezorgde zijn ploeg daarmee de overwinning.

Heracles Almelo – PSV 2-3 (1-1)
Scoreverloop: 18. Bel Hassani 1-0, 36. Locadia 1-1, 50. Tannane (pen) 2-1, 69. Castro (ed) 2-2, 90. Locadia 2-3
Toeschouwers: 7.874
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Tannane, Weghorst, Droste (Heracles), Arias, De Jong, Brenet (PSV)
Rode kaart: 47. Pasveer (PSV)
Opstelling Heracles Almelo: Castro; Droste, Zomer (37. Vujicevic), Te Wierik, Fledderus; Pelupessy, Bruns (69. Van Ooijen), Bel Hassani; Tannane, Weghorst, Gosens
Opstelling PSV: Pasveer; Brenet, Bruma (56. Arias), Isimat-Mirin, Moreno; Schaars (84. Jozefzoon), Maher, Guardado; Bergwijn (48. Zoet), De Jong, Locadia