Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Twentse winnaars Overijssel: ON, Hoogland en Smit

Geplaatst op 5 maart 2018 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De voetbalclub Oranje Nassau (ON) uit Almelo is vanavond tot ‘Amateursportclub 2017’ uitgeroepen vanwege de grote mate van maatschappelijke betrokkenheid. Het gaat dan om taallessen voor nieuwe Nederlanders, kookgroepen voor eenzame ouderen en scholings- en stageplekken voor scholieren. ON ontvangt een bedrag van duizend euro van de provincie Overijssel.

Ook de korfbal- en jeu de boules-club NKC 51 uit Nijverdal en de voetbalclub SVI uit Zwolle waren genomineerd. De bekendmaking van ON als winnaar erd bekendgemaakt tijdens de Overijsselse Sportverkiezing.

Hoogland
In zijn eigen dorp, de verkiezing vond plaats in het theater ZinIn te Nijverdal, werd baanwielrenner Jeffrey Hoogland, mede vanwege zijn prestaties (goud, zilver en brons op het EK) sportman van Overijssel. Bij de sportvrouwen won ook een wielrenner, te weten Anna van Breggen uit Zwolle, omdat ze vorig jaar tal van klassiekers van naam en faam op haar naam schreef en tot sportploeg van het jaar werd Landstede Basketbal uit Zwolle gekroond.

Smit
De gewezen voorzitter Jan Smit van Heracles kreeg de oeuvreprijs. Hij stopte vorig jaar na negentien jaar preses te zijn geweest en werd geprezen omdat onder zijn leiding de club promoveerde en ‘een stabiele eredivisionist’ werd, en (ver)nieuwbouw van het stadion tot stand bracht.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief