Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Weekend

Geplaatst op 23 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

Was een lang weekend weg. Ergens over de oostgrens even wat uitblazen. We hadden alleen Duitse tv-zenders. Verder weinig media op die grote sensatiekrant na die luistert naar de naam Bild. De kinderlijke klaagzang van het duo Rummenigge en Hoeness kregen we  derhalve volop mee. De dood van Wim Kok ook. Een bekwaam staatsman, zou Wim Kan hem genoemd hebben. Maar in de tijd dat Kok een fanatiek vakbondsman was, stelde mijn toenmalige buurman voor om van hem een paar grote standbeelden te plaatsen in …….India, Thailand, Roemenië en Ethiopië. Dat verdiende Kok volgens de ex-buurman, omdat hij als vakbondsleider alsmaar op felle wijze pleitte voor hogere lonen, waardoor de vaderlandse bedrijven achter elkaar naar het verre oosten of andere lagelonenlanden vertrokken. U snapt dat mijn ex-buurman een VVD’er was en tevens een zakenman.

Gisteren in de vooravond kwamen we terug. Ik scande de sportkrant van de Volkskrant en de TCTub en was na een uur een stuk wijzer. Pluim voor Heracles dat inmiddels geen middenmoter meer is, maar een subtopper en voor de nationale volleybalsters die misschien wel iets te euforisch waren toen ze op het WK de laatste vier bereikt hadden en mede daardoor de twee belangrijkste wedstrijden verloren. Ik ben geen fan van autoracen, heb er helemaal niks mee, maar moet stiekem wel toegeven dat Max Verstappen in Texas een geweldige prestatie heeft geleverd. Uiteraard bestudeerde ik het amateurvoetbal, vooral de uitslagen/verslagen van de derde klasse A en zag dat mijn club WVV nogal ongelukkig van Avanti had verloren en dat koploper Sportlust andermaal gewonnen én vier keer gescoord had.

Zo haalde ik de sport van het weekend al lezende wat in, tot ik terug bladerde en ineens met stomheid geslagen was bij het bericht over de plotselinge dood van Ben Wigger, de aimabele wielerman uit Rossum die op tragische wijze in zijn eigen tuin verongelukte. Het prototype van een wielerliefhebber, van een vrijwilliger die nooit ‘nee’ zei, van een man die kijk had op zijn sport, hij is ineens uit de tijd. De voorzitter van de Oldenzaalse Wielerclub zei het mooi in de krant. Ze zullen bij zijn club zeker drie vrijwilligers nodig hebben om de taken van Wigger over te kunnen nemen. Ik wilde nog de verslagen van Ajax en PSV doornemen, maar had ineens genoeg gelezen. Ben Wigger, ineens dood. Ongelooflijk. RIP.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief