Weghorst: ‘Volgende keer liever de winnende, dan heb je er tenminste wat aan’

Geplaatst op 21 september 2014 door   ·   Geen reacties

imageALMELO – Met een gezicht waar de teleurstelling vanaf droop, stond Wout Weghorst na afloop van de Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente de pers te woord. ‘Je kunt wel scoren, maar wanneer je er dan vier tegen krijgt, heb je gewoon niets. Punten pakken, dat is waar het om gaat.’

Toch kon de spits van Heracles Almelo, net als afgelopen week tegen Ajax, terugzien op een goede wedstrijd. Een duel waaraan de Almeloërs gedreven begonnen. ‘Dat was ook wat we afgesproken hadden. We zouden direct druk naar voren gaan zetten en kijken hoe FC Twente daar mee om zou gaan. Ze bleken het er best lastig mee te hebben en kwamen eigenlijk niet in hun spel.’ Vervolgens was het Weghorst die scoorde en Heracles dat het duel even onder controle had. Na de gelijkmaker van Castaignos volgden nog twee doelpunten waardoor het bij rust 1-3 stond. ‘Ik vond dat we ons zelf te kort deden, door die doelpunten zo gemakkelijk weg te geven’, stelde de aanvaller vast.

‘ In de rust hebben we gezegd dat we niets meer te verliezen hadden, maar eigenlijk lukte er niets meer, ook omdat FC Twente heel goed stond. Dan stap je dus weer met een nederlaag van het veld.’

Voor Heracles staat nu het bekerduel met het Haagse HBS op het programma. Het lijkt prettig, even afstand nemen van de eredivisie, een bekerwedstrijd spelen en met een overwinning weer wat vertrouwen krijgen, voordat er weer een competitieduel volgt. ‘Mij maakt het niet uit tegen wie ik speel, we moeten gewoon punten gaan pakken. Natuurlijk hoop ik dan weer te scoren, maar dan wel het winnende doelpunt, dan heb je er tenminste wat aan’, is de conclusie van Weghorst duidelijk.