Vrijdag 19 april 2024

Winst en aanwinst voor Heracles Almelo

Geplaatst op 1 augustus 2015 door   ·   2 Reacties

John Stegeman (2) 2015-05-17 Heracles - Go Ahead Eagles (123)ALMELO/VRIEZENVEEN – Heracles Almelo heeft de Uruguayaan Gonzalo Garcia Garcia voor de tweede keer in zijn loopbaan aan de selectie toegevoegd. De eredivisie club huurt hem komende seizoen van de Cypriotische club Anorthosis Famagusta. In het seizoen 2007/2008 werd de 31-jarige aanvallende middenvelder al een half jaar gehuurd van SC Heerenveen. Zonder Garcia Garcia in het team won Heracles zaterdag haar laatste oefenduel in de voorbereiding. In Vriezenveen werd het Griekse Veria FC met 2-1 opzij gezet.

Nadat de wedstrijd in Vriezenveen een kwartier later begon vanwege logistieke problemen aan Griekse zijde, moest het publiek vrij lang wachten op het eerste doelpunt. De ploeg van trainer John Stegeman (foto) had de mogelijkheden om de wedstrijd al voor de rust te beslissen, maar scoorde slechts eenmaal in de eerste helft. Ramon Zomer trof met een kopbal in de 35e minuut het doel.

Grimmig
Voetballend had de tweede helft minder te bieden. Dat kwam grotendeels doordat de sfeer grimmiger werd. Veria FC wist na een uur spelen de gelijkmaker te maken. Doelpuntenmaker Sotirios Balafas moest enkele minuten erna echter van het veld af. Na een opstootje kreeg hij een rode kaart. Heracles had vervolgens moeite om de overtalsituatie te benutten. Pas zes minuten voor het einde zette invaller Paul Gladon, eveneens via een kopbal, de uiteindelijk uitslag op het scorebord.