Vrijdag 29 maart 2024

Zomer: ‘Merkte eerste helft al dat totale grip ontbrak’

Geplaatst op 21 maart 2015 door   ·   Geen reacties

2015-03-21 Uth en ZomerALMELO – Heracles Almelo verloor zaterdagavond in eigen huis met 4-1 van sc Heerenveen en die nederlaag kwam pas in het laatste half uur tot stand. Verdediger Ramon Zomer was tevreden over de eerste helft, waarin de thuisploeg veel kansen creëerde, maar voelde ergens al dat het wel eens mis kon gaan.

‘Ik had het er in de rust met Bas Sibum nog over, op de goal na speelden we een goede eerste helft, maar je merkte dat we niet de totale grip hadden. Echte kansen creëerde Heerenveen niet, maar ze deelden toch wat steken uit. Ik heb er natuurlijk zelf ook gespeeld en ze hebben handige, snelle spelers voorin staan, waarmee ze op de counter erg gevaarlijk kunnen worden,’ vertelt de linkspoot. En hij kreeg gelijk. ‘De eerste kans die ze kregen na rust was raak. Dan hoop je de aansluiting weer te vinden, maar na de 3-1 was het klaar. Het is een luizenploeg, ze loeren op een foutje van ons en dat hebben ze dan ook top gedaan.’

Bij de eerste tegengoal, al na vier minuten, ging Heracles-middenvelder Dario Vujicevic opzichtig in de fout. Hij leed kostbaar balverlies, iets dat hem niet vaak overkomt. ‘Dat zijn we inderdaad niet van hem gewend. Het is normaal gesproken juist een kwaliteit van hem, met Dario kom je echt aan het voetballen, maar dat kan natuurlijk ook een keer mis gaan.’ De nederlaag is extra pijnlijk door het feit dat concurrent NAC Breda vrijdag in de uitwedstrijd met FC Utrecht de volle drie punten pakte. ‘Daar baal je natuurlijk wel van, daar kijken we uiteraard ook naar. Het is wel een cliché, maar uiteindelijk zullen we het zelf moeten doen. Vanavond hadden we een goede kans, maar helaas is het niet gelukt.’