Donderdag 24 mei 2018
Twentesport

Oranje na zege op Zweden naar halve finale in Enschede

Geplaatst op 29 juli 2017 door   ·   Geen reacties

DOETINCHEM/ENSCHEDE – Het Nederlands vrouwenelftal staat in de halve finale van het EK. De Oranje Leeuwinnen waren vanavond met 2-0 te sterk voor Zweden en kunnen zich opmaken voor de halve finale in Enschede daarin is Frankrijk of Engeland donderdag de tegenstander.

Oranje had het zwaar in de beginfase van het duel in Doetinchem. Zweden begon sterk, maar na een kwartier nam de ploeg van Wiegman het initiatief langzamerhand over. Zo kregen Martens en Miedema kansen en schoot Sherida Spits een vrije trap op een kansrijke positie een metertje over. In de 33ste minuut mocht Oranje opnieuw aanleggen voor een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Deze keer eiste Martens de bal op en met succes: de linksbuiten, die tegen België ook al trefzeker was, schoot de bal langs de Zweedse muur in de rechterhoek: 1-0.

Voor Zweden betekende die tegentreffer dat het strijdplan de prullenbak in kon. De ervaren Scandinaviërs probeerden het Nederland in eerste instantie lastig te maken door in te zakken en te loeren op de counter, maar werden nu gedwongen wat meer de aanval te zoeken. Die veranderde intenties werden zichtbaar aan het begin van de tweede helft. Fridolina Rolfö had al binnen twee minuten na de hervatting de gelijkmaker op haar schoen, maar mikte net naast. Even later was ook Stina Blackstenius dichtbij een doelpunt. In plaats daarvan viel de goal aan de andere kant. Martens – andermaal één van de grote uitblinkers bij Oranje – stuurde Shanice van de Sanden de diepte in. De rappe rechtsbuiten legde de bal vervolgens perfect breed op Miedema, die eenvoudig kon binnentikken: 2-0.

 Na het laatste fluitsignaal was de euforie helemaal groot bij het publiek op De Vijverberg. Oranje plaatst zich namelijk pas voor de tweede keer in de historie voor de halve finale van een EK, de vorige keer was in 2009. In de halve eindstrijd wacht een confrontatie met Engeland of Frankrijk. Beide landen nemen het zondagavond (20.45 uur) tegen elkaar op. De halve finale wordt op donderdag 3 augustus gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede.
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief