Donderdag 24 mei 2018
Twentesport

Oranje-vrouwen in EK-finale, tot (weer)ziens in Enschede

Geplaatst op 3 augustus 2017 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – De Nederlandse voetbalsters hebben geschiedenis geschreven door zich te plaatsen voor de finale van het EK in eigen land. In een uitverkocht stadion in Enschede was Nederland in de halve finales met 3-0 te sterk voor Engeland.

Oranje, dat slechts één van de eerdere negen duels met Engeland had gewonnen, kende een prima start. De ploeg zocht meteen met verzorgd spel de aanval en dat leidde na 22 minuten tot de 1-0: uitblinkster Jackie Groenen slingerde de bal voor het doel en Vivianne Miedema kopte raak.Prompt voerden de Engelsen de druk op en Nederland ontsnapte bij een kopbal van Jade Moore: met de hulp van de paal redde Sherida Spitse op de lijn. Oranje was de regie kwijt, maar haalde ongeschonden de rust.

Na rust voerde Engeland de druk nog verder op en kwam Nederland er nog maar sporadisch uit. Topscorer Jodie Taylor, tot dan aan de ketting bij Stefanie van der Gragt, zag een schot gepakt door Sari van Veenendaal en ook Ellen White stuitte op de Oranjekeepster. Uit het niets kwam Nederland op 2-0. De ervaren Fara Williams kopte te zacht terug op keepster Siobhan Chamberlain, waarna Daniëlle van de Donk de bal oppikte en raak schoot.

Kort daarop ontsnapte Oranje nogmaals toen White alleen op Van Veenendaal af kon, maar de bal naast het doel tikte. Ook in de slotfase zat het Oranje mee. Taylor schoot recht op Van Veenendaal af, Spitse redde nogmaals op de lijn.Het slotakkoord was voor Nederland. Lieke Martens schoot via Millie Bright raak.

Oranje speelt zondagmiddag vanaf vijf uur in Enschede de finale tegen Denemarken. Die ploeg versloeg eerder op de avond Oostenrijk na penalty’s. In de reguliere speeltijd en in de verlenging werd niet gescoord. De strafschoppenserie eindigde in 3-0. Nederland en Denemarken speelden in de groepsfase ook al tegen elkaar. Toen was Oranje met 1-0 te sterk door een benutte strafschop van Sherida Spitse.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Toen de autocue van het Sportjournaal hem geboodt de naam van de speelstad te benoemen, trok Tom Egbers een postzegel alsof vijf daklozen hun intrek hadden genomen in het portiek van zijn elitaire grachtenpand. Wat een zuur mannetje, haha…
Archief