Donderdag 24 mei 2018
Twentesport

Oranje Leeuwinnen: nog één horde op weg naar EK-titel

Geplaatst op 5 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Nederland maakt zich op voor de eerste EK-finale in eigen land met Nederlandse deelname.  De Oranje-leeuwinnen staan voor het eerst in een finale van een eindronde. Een prachtig resultaat voor de Oranjevrouwen. Zeker in eigen land waar de verwachtingen hooggespannen waren. Tegenstander in de finale is Denemarken.

In de groepsfase kwam Nederland de Deense vrouwen ook al tegen. Toen werd er nipt met 1-0 gewonnen door een benutte strafschop van Sherida Spitse. Daarbij moet gezegd worden dat keepster Van Veenendaal de beste speler op het veld was door een paar cruciale reddingen. Denemarken haalde de finale door in de poule achter Nederland als tweede te eindigen. In de kwartfinale won het knap van titelfavoriet Duitsland en in de halve finale zegevierde het uiteindelijk na strafschoppen tegen Oostenrijk. Zeker de overwinning op Duitsland kan als daverende stunt worden gezien.

De Oranje-leeuwinnen speelden een redelijke groepsfase. Na deze wedstrijden lijkt Oranje pas echt op stoom te zijn geraakt. De druk die er door de knock out fase op staat lijkt de ploeg goed te doen. Eerst was daar de knappe overwinning in de kwartfinale op Zweden en afgelopen donderdag volgde daar de overtuigende overwinning op Engeland met 3-0. In totaal heeft Nederland nu negen keer gescoord en kreeg het slechts één goal tegen. Dat geeft direct de kracht van dit team weer. Het is verdedigend sterk en het opereert als één team met één gedachte. Daarnaast heeft het met Martens, Miedema en van der Sanden de spelers om voorin altijd het verschil te maken. En dit geheel wordt aangejaagd door de onvermoeibare Jackie Groenen, die heel veel verdedigend werk op knapt op het middenveld maar ook in aanvallend opzicht haar steentje bijdraagt. Zie daarvoor de prachtige assist op Miedema in de halve finale. Het team kent geen blessuregevallen, is in vorm en is klaar voor de finale.

Gesteund door opnieuw een uitverkocht stadion, vol met vooral Nederlandse fans, gaan de Oranje-leeuwinnen vanaf vijf uur op weg naar de eerste grote prijs.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief