Donderdag 24 mei 2018
Twentesport

TVC’28 – STEVO, dit keer niet alleen om de eer

Geplaatst op 14 april 2017 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De derby tussen TVC’28 en STEVO is normaalgesproken al een clash waar de hele gemeente Tubbergen naar uitkijkt. Maar nu beide clubs elfde en twaalfde staan, staat er naast de eer ook de status als eersteklasser op het spel.

Degradatie
De uitgangssituatie voor TVC’28 is het meest beroerd te noemen. Vijf wedstrijden voor het einde staat de ploeg uit Tubbergen op twintig punten. Dat zijn er evenveel als de nummers dertien en veertien. Daarmee zijn de onderste plekken erg dichtbij en lijkt deelname aan de nacompetitie het hoogst haalbare. Het gat met nummer elf, buurman STEVO uit Geesteren is vier punten en ook die ploeg zit in de gevarenzone.

1 uit 5 
Daar waar het TVC’28 de  laatste weken wat beter vergaat, zo werd afgelopen zondag met 1-0 gewonnen van Rigtersbleek, haalde STEVO maar een punt uit de laatste vijf wedstrijden. Allemaal zaken die zaterdagmiddag niet tellen. Dan gaat het om de eer, prestige, maar vooral ook om de drie wedstrijdpunten.

Cruciaal
Voor beide ploegen is een overwinning cruciaal. Een gelijkspel voor TVC misschien al wel fataal, want dan zal het echt op de laatste drie wedstrijden van het seizoen aankomen. Was de derby in het verleden al een echte strijd, zaterdag om 17.30 uur zal het er in Tubbergen opnieuw heet aan toe gaan.

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief