Vrijdag 29 maart 2024
Twentesport

Twentse renners aan start Olympia’s Tour in Hardenberg

Geplaatst op 26 september 2016 door   ·   Geen reacties

HARDENBERG – In het centrum van Hardenberg begint morgen de 64ste editie van Olympia’s Ronde door Nederland met een ploegentijdrit. De natinale rondrit heeft een aantal Tukkers op de erelijst als eindwinnaars, maar ook als etappekapers. Jos Lammertink uit Wierden was in 1979 eindoverwinnaar. Joost Posthuma uit Hengelo in 2003 en Tom Veelers uit Ootmarsum in 2006 (met vier etappezeges) volgden dat voorbeeld.

Ook in de editie vandit jaar staan er Twentenaren aan de start, in een vernieuwde opzet, want koersdirecteur Thijs Rondhuis heeft met zijn mensen besloten de switch te maken naar een wedstrijd voor renners onder de 23 jaar.

Op twee en een halve week van het wereldkampioenschap in Qatar lijkt Olympia’s Tour de ideale wedstrijd om de puntjes op de i te zetten. Het mooie is dat er van de deelnemerslijst van deze editie al tien renners volgend jaar een contract hebben bij een ploeg in de Worldtour en Europe Tour.

Voor de Twentse inbreng zal het dus aanpezen worden om mee te zitten in de juiste waaier. Bij het cyclingteam Jo Piels staat Jelle Wolsink uit Hengelo op de lijst. De verdere Twentse inbreng komt van Luuk Loohuis uit Denekamp die voor Metec rijdt en de equipe Kanjers voor Kanjers telt drie Twentse renners: Daan Schouten uit Almelo, Jelle Johannink, Lorenzo Harbers. De laatste Tukker in Olympia’s Tour is Robin Lowik uit Vriezenveen.

Voor de mannen zal het hard werken worden om zich te handhaven. Als het weer meewerkt, kan het koers worden. De geschiedenis van Neerlands oudste rondrit wordt gekenmerkt door het gevecht om in de eerste waaier te zitten. Met al die jonge honden aan de start belooft het deze week topsport te worden van de bovenste plank.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief