Vrijdag 29 maart 2024
Twentesport

Nationale titel veldrijden Masters voor Maarten Nijland

Geplaatst op 7 januari 2017 door   ·   Geen reacties

ROSSUM/SINT-MICHIELSGESTEL – Net als vorig jaar in zijn eigen regio (Twente/Hellendoorn) werd Maarten Nijland uit Rossum vandaag in het zuiden (Brabant/Sint-Michielsgestel) Nederlands kampioen veldrijden bij de Masters 40-plus. Hij versloeg op valreep Erik Dekker in een deze koude dag vanwege de spanning verwarmende finale.

Dekker was een geduchte tegenstander die lange tijd de beste papieren leek te hebben. Nijland bleef in het goede wiel toen Dekkker er vandoor ging. Uiteindelijk zag de Rossumer kans Dekker in de laatste omgang te passeren.

Overigens is de naar Nijland vernoemde veldtoertocht dit weekend afgelast in verband met de winterse omstandigheden.

Bij de nieuwelingen werd Pim Ronhaar vandaag in Sint-Michielsgestel derde. De getalenteerde renner uit Hellendoorn toonde zich dolgelukkig met zijn bronzen medaille. Ronhaar was één van de titelkandidaten, maar miste zijn start en moest daarom lang in de achtervolging om in de buurt van een medailleplaats te komen. De Hellendoorner moest genoegen nemen met een bronzen plak. Bij de nieuwelingen meisjes belandde Ilse Pluimers uit Enter net naast het podium met een vierde plaats.

Een aantal Twentse renners stond niet aan het vertrek in Sint-Michielsgestel in verband met het weer.

FOTOGRAFIE: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief