Woensdag 24 april 2024
Twentesport

Lammertink als knecht in Vuelta met kans op dagsucces

Geplaatst op 20 augustus 2018 door   ·   Geen reacties

ENTER/REUTUM – De in Enter geboren en in Reutum woonachtige profwielrenner Maurits Lammertink staat zaterdag in Málaga aan de start van de 73-ste editie van de Ronde van Spanje.

Het is voor het eerst dat de Tukker aan de Vuelta meedoet, want de Giro d’Italia en de Tour de France reed hij voorgaande jaren al, de Giro ook nog dit jaar.

Lammertink maakt deel uit van de ploeg Katusha-Alpecin heeft de renner uit Reutum. ‘We gaan er een mooie drie weken van maken met de ploeg,’, twitterde de 27-jarige renner.

Hij zal rijden in dienst van kopman Ilnur Zakarin, die vorig jaar derde werd in de Ronde van Spanje, achter Chris Froome en Vincenzo Nibali. Er komen wellicht ook etappes waarin Lammertink mee van voren zit in en ontsnapping en voor de dagzege kan strijden.

Lammeertrink reed in de voorbereiding op de Spaanse rondrit het EK – ondanks een val in de finale werd hij tiende – en afgelopen weekend de wedstrijd rond de poolcirkel de Artic Tour of Norway.

De Vuelta begint zaterdag met een proloog over acht kilometer in Málaga en is voor veel renners (ook) de ideale voorbereiding op het WK eind september in het Oostenrijkse Innsbruck.

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief