Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Buitenlandse renners heersen in finshplaats Hellendoorn

Geplaatst op 13 september 2018 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN – De derde etappe van Olympia’s Tour met de finish in Hellendoorn is gewonnen door de Italiaanse wierenner Giacomo Ballabio van IAM-Excelsior. Hij bleef op de Luttenbergerweg het peloton met miniem verschil voor. Na hem eindigde sprinter Max Kanter, gisteren nog winnaar, op de tweede plek vóór Alfdan De Decker. In het algemeen klassement blijft Julius Johansen leider.

Het tempo werd in de beginfase meteen de hoogte ingejaagd, grotendeels gesteund door de wind die in de rug blies. De vlucht van de dag bleef aanvankelijk uit, een valpartij voor Hartthijs de Vries niet. De drager van de blauwe trui (beste clubrenner) en een van de favorieten voor de eindzege kon zijn weg vervolgen, maar vroeg later wel assistentie bij de ronde-arts.

Na bijna zestig kilometer koers, werd er dan eindelijk een vlucht op touw gezet. Harm Celi (Het Snelle Wiel), bergtruidrager David Dekker (Metec-TKH), Sindre Kulset (UNO-X), Matthijs de Leng (De Jonge Renner-LottoNL-Jumbo), Antonie van Noppen (Jan van Arckel) en Chiel Schulten (VolkerWessels-Merckx) bundelden de krachten. Inzet: de eindzege in het bergklassement.

De laatste bergpunten van Olympia’s Tour waren in deze rit te verdienen. Dekker (zoon van Erik) pakte de volle buit op de Lemelerberg. Hij was al in het bezit van de bolletjestrui, maar ook Van Noppen had al punten verzameld en was dus de grote uitdager. Beide renners wonnen uiteindelijk een sprint, waardoor Dekker zijn marge behield en de eindzege veiligstelde.

Ondanks een maximale voorsprong van zes minuten, werd de vroege vlucht bij het opdraaien van de finale-omloop gegrepen.. Met nog een kleine twintig kilometer te gaan probeerde Ballabio het. Hij kreeg een half minuutje voorsprong, maar de sprintersploegen misrekenden zich. De Italiaan hield nipt stand. Dennis van der Horst werd op plek vier de beste Nederlander.

FOTOGRAFIE: Giacomo Ballabio wint de derde etappe in Olympia’s Tour

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief