Vrijdag 22 november 2019
Twentesport

Ilse Pluimers uit Enter wegkoningin bij EK aast nu op WK

Geplaatst op 9 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR/ENTER- Het aanstormende wielertalent Ilse Pluimers uit Enter pakte vanochtend het goud op het EK voor junioren op de weg in Alkmaar. Ze bekroonde een lange solo door vijftien kilometer voor de finish bij bij een aantal medekoplopers weg te fietsen en uit de greep van deze naaste achtervolgers te blijven. Ze hoopt na het zilver op het NK en nu dus het goud op hrt EK ook het WK te mogen rijden.

Op de meet had de 17-jarige Enterse nog vijf seconden over op haar landgenote Sofie van Rooijen die het zilver veroverde door de sprint van de meute te winnen. Kristina Nenadovic finishte op de derde plek. Het was een door de gladheid wegens de regen een moeilijk en niet ongevaarlijk parcours over 69 kilometer.

Na afloop zei Pluimers dat ze van de bondscoach tot de laatste ronde mocht aanvallen, maar dat de ploeg daarna vol de kaart van Sofie zou trekken. ‘Ik was niet gestart met het idee dat het zou lukken om hier Europees kampioene te worden. Het was mijn eerste grote toernooi en ik was best gespannen. Ook voelden de benen niet eens zo geweldig aan. Ik heb in het begin nooit om gekeken, maar later zag ik wel dat ze nog heel dichtbij waren. Ook tot mijn eigen verbazing hield ik. Het is ongelofelijk dat ik hier als eerstejaars al een grote prijs weet te winnen en anderhalf jaar in die trui kan rijden. Als aanvalster word je normaal niet heel vaak beloond, maar ik heb het dit jaar ongelofelijk vaak kunnen afronden. Op het NK in Dongen won ik zilver, nu is het hier gewoon goud. Ik hoop – en verwacht eigenlijk – dat ik nu ook het wereldkampioenschap in Yorkshire mag rijden.’

Foto: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief