Donderdag 14 november 2019
Twentesport

Jeffrey Hoogland wint met sprintteam en wil ‘t ook solo

Geplaatst op 16 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – Vanaf vandaag vindt in Apeldoorn het EK voor de Europese wielerbaanelite en daar horen Kirsten Wild en Jeffrey Hoogland toch zeker. In een tweeluik komen ze beide aan het woord. Gisteren de blik op Wild, vandaag op Hoogland. Voor de geboren Nijverdaller is het een overzichtelijk EK. Hij mikt op twee keer goud en pakte vandaag op de openingsdag meteen de eerste medaille, namelijk op de teamsprint.

Met zijn ploegmaten Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli won Hoogland vandaag; de ploeg herhaalde daarmee het huzarenstukje van vorig jaar. In de finale versloegen de mannen van bondscoach Hugo Haak vandaag Groot-Brittannië.

Nu wacht Hoogland nog de individuele sprint. ‘Ik wil het EK verlaten met het maximaal haalbare. De teamsprint voelde vrij zeker. Wat de sprint betreft, dat onderdeel ga ik ronde voor ronde kijken. Als ik vooraf zeg dat ik voor goud of voor een medaille ga, zit ik met mijn hoofd al in die eindstrijd. Ik moet het echt per wedstrijd bekijken, geen energie sparen richting een ronde later of de focus verliezen en verkeerde beslissingen maken. Maar natuurlijk hoop ik ook op dat onderdeel op een medaille.’

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief