Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Johannink van voren in Emmen, nu naar Hellendoorn

Geplaatst op 12 september 2018 door   ·   Geen reacties

Julius Johansen, de geblokte Deen en regerend wereldkampioen bij de junioren, behoudt de gele leiderstrui door zijn winst in de eerste etappe. En morgen gaat het naar Hellendoorn-Nijverdal.

De eerste dag van deze editie van Olympia’s Tour vond rond Assen plaats en was er een met veel wind en daardoor vanaf de eerste meter veel strijd. Het peloton ging diverse keren op de rekker en de renners moesten met de billen bloot. Het hoge tempo en de diverse waaiers maakte slachtoffers. Volker Wessels-renner Per Wiggers kon al één dag zijn rugnummer afspelden en terug naar Boeskoolcity.

Groepsaankomst
De tweede etappe rond Emmen kende vandaag een iets minder hectisch verloop. Na twintig kilometer koers was het Johannink die samen met Mathijs de Leng wegreed uit hetpeloton ruim 120 kilometer uit de greep van het peloton bleef. Volker Wessels-renner Jelle Bootsveld probeerde de oversteek nog te maken, maar kwam in de beroemde Chasse Patate (achtervolging zonder zicht op laansluiting). Toch werd het een groepsaankomst. Na 159 kilometer was het de Duitse Sunweb-renner Max Kanter die het teamwerk van zijn ploeg perfect afmaakte in de straten van Emmen.

Op naar Hellendoorn
En morgen gaat het dus naar Hellendoorn, Tussen één en half twee komt het peloton Overijssel binnen bij Slagharen en via Dedemsvaart en Ommen gaat het peloton richting de Lemelerberg die tussen twee enkwart over twee wordt aangedaan. Een klein kwartier later is de eerste finishpassage op de Luttenbergerweg. Erwachten dan twee grote ronden over de Toeristenweg en vervolgens drie kleinere ronden rondom de Sanatoriumlaan. De finish is naar verwaching tussen vier en kwart over vier.

FOTO:Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief