Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Lars Boven uit Reutum tweede in Tour du Pays de Vaud

Geplaatst op 4 juni 2019 door   ·   Geen reacties

GRANGES PRES MARNAND/REUTUM – In de Zwitserse etappekoers Tour du Pays de Vaud is het aanstormende talent Lars Boven in het eindklassement op de tweede plek geëindigd, achter de Duitse renner Marco Benner.

De grote belofte uit Reutum, uit de vermaarde opleiding van De Zwaluwen te Almelo, werd eerder dit voorseizoen derde in Parijs-Roubaix voor junioren achter Hidde van Veenendaal, maar hij bleef daar Michael Garrison op de streep voor.

De jonge Boven won in vorige maand op de macht de Omloop door het Land van Bartje, want kwam met voorsprong als eerste over de meet in Assen nadat hij zijn kompanen in de ontsnapping, Ian Spenkelink en Sten Verzijl, had afgeschud. Lars is in vele opzichten een aartje naar zijn vaartje Jan Boven, die nu ploegleider is.

Opleidingsteam
Junior is als een van de eerste renners vastgelegd door het nieuwe opleidingsteam van Jumbo-Visma. Hij zegt op de KNWU-site:’Ik had dit zeker niet van tevoren verwacht. Ik kijk het meest content terug op de proloog en de tijdrit. Ik begon deze wedstrijd met een tweede stek op 14/100e van een seconde en was in de langere tijdrit derde op vijf tellen van de winnaar, vooraf had ik niet gedacht dat niveau te halen. Vandaag was nog een zware dag. Ik voelde me redelijk goed, maar niet goed genoeg om de 36 seconden achterstand op de klassementsleider goed te maken. Ik heb dus vooral gereageerd op de aanvallen van anderen, maar uiteindelijk finishten we nog met een behoorlijk grote groep vandaag.’

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief