Maandag 16 december 2019
Twentesport

Lisa Klein grijpt op Nijverdal macht in Boels Ladies Tour

Geplaatst op 6 september 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De derde etappe van de Boels Ladies Tour met start en finish op Nijverdal is vanmiddag gewonnen door de Duitse renner Lisa Klein. Ze leidt nu ook het algemeen klassement. In een sprint van vier versloeg Klein de Europees kampioene Amy Pieters in de straten van Nijverdal.

In de voorlaatste ronde over de Holterberg reden achttien rensters weg uit het peloton en moest klassementsleidster Lorena Wiebes de anderen laten gaan, maar in het gezelschap van onder anderen Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk sloot de renster van Parkhotel Valkenburg aan.

In de laatste omloop reden Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans) en Hannah Barnes (Canyon-Sram) weg uit het peloton. Zij werden echter in het steilere deel van de omloop teruggehaald. Op weg naar de Diepe Hel schudde Annemiek van Vleuten aan de boom. Het lukte haar niet om weg te komen, maar haar ploeggenote Amanda Spratt slaagde daar wel in samen met Lizzie Deignan, Amy Pieters en Lisa Klein. De vier reden weg bij de andere favorieten en arriveerden met kleine voorsprong in Nijverdal.

Goede uitgangspositie
Klein won eerder dit jaar al de Healthy Ageing Tour en de BeNe Ladies Tour. Nu nam de Duits kampioene tijdrijden een voorschot op de eindzege in de derde etappekoers op Nederlandse bodem. Klein: ‘We kwamen hier voor een ritzege en een plek op het eindpodium. Het eerste is alvast gelukt en het is mooi dat mijn uitgangspositie nu ook goed is met nog twee dagen voor de boeg. Mijn ploeg heeft me goed van voren gehouden vandaag en ik kon mee springen toen er aangevallen werd op de kleine beklimming in de slotfase. Het was een beetje bluffen in de sprint, maar ik kon de zege behalen en daar ben ik heel blij mee.’

De regionale renners Kirsten Wild en Moniek Tenniglo deden vandaag niet mee om de prijzen. Morgen zijn er nieuwe kansen tussen Arnhem en Nijmegen.

Srankelende evenementen
De koninginnerit met de Holterberg en de Motieweg als kuitenbijters leverden een enerverende koers op, al bleven de verschillen klein, een kwestie van bonificatieseconden op de Heuvelrug. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd, waarmee veel eer werd ingelegd door kartrekker Joop van Nijen van de organisatie die al zoveel sprankelende (wieler)evenementen naar Hellendoorn-Nijverdal wist te halen, want bouwer uit aandrift en met een architect als soulmate.

fotografie: Sportfoto.nl (boven de koers op de Heuvelrug en onder Joop van Nijen met rechts naast hem Jan Bakker, een andere organisator pur sang)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief