Dinsdag 19 februari 2019
Twentesport

Olympia’s Tour komt deze week in Hellendoorn-Nijverdal

Geplaatst op 10 september 2018 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL/ASSEN – De 66ste editie van Olympia’s Tour gaat morgen in Assen van start. Er zijn tot en met zondag zeven etappes in zes dagen.

De ronde door Nederland voert ook weer naar Hellendoorn-Nijverdal. Na het vertrek in Gieten ligt donderdag de finish in Hellendoorn, waarna vrijdag de vierde etappe van Nijverdal naar Duiven leidt. Het eindklassement wordt zondag opgemaakt in Beneden-Leeuwen.

Olympia’s Tour heeft een imposant geschiedenis. Nederlands oudste etappewedstrijd werd in 1909 voor de eerste keer gehouden. Na een onderbreking van 28 jaar werd in 1955 de draad weer opgepakt.

Drie keer een Tukker
Vier keer won een Tukker, hoewel teevoudig winnaar Arie Hassink (1977 en 1978) eigenlijk een Geldersman is; in 1979 zegevierde Jos Lammertink en in 2003 Joost Posthuma, die nóg steeds energiek is.
Sinds 2016 is het een ronde voor renners tot 23 jaar. Vorig jaar, toen Olympia’s Tour onder meer Hardenberg aandeed, triomfeerde Pascal Eenkhoorn.

Avonturenpark scherpslijper
In het verleden was de Sallandse Heuvelrug ook al eens opgenomen in Olympia’s Tour. Komende donderdag ligt op de Luttenbergerweg ter hoogte van het Avonturenpark de finishstreep Tussen één uur en half twee komt het peloton Overijssel binnen bij Slagharen en via Dedemsvaart en Ommen gaat het richting de Lemelerberg die tussen tegen tweeën wordt aangedaan. Een klein kwartier later is de eerste finishpassage op de Luttenbergerweg. Eerst zijn er twee grote ronden over de Toeristenweg en vervolgens drie kleinere ronden met de Sanatoriumlaan. De finish wordt verwacht tussen vier uur en kwart over vier.

Via de Toeristenweg
Het peloton vertrekt vrijdagmiddag om twaalf uur vanaf Willem Alexanderstraat voor de etappe naar Duiven. Na een rondje door Nijverdal zal het peloton via de Toeristenweg naar Holten rijden om vervolgens richting het Gelderse Laren.

FOTOGRAFIE Sportfoto.nl boven: finish vorig jaar in Hardenberg(geen winnaar); onder: Arie Hassink (winnaar 1977 en 1978)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief