Donderdag 14 november 2019
Twentesport

Tweede goud voor Wild en voor Hoogland op EK baan

Geplaatst op 18 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ALMELO/NIJVERDAL – Op het EK baanwielrennen in Apeldoorn hebben Kirsten Wild en Jeffrey Hoogland een tweede gouden medaille gewonnen. Wild won het omnium en Hoogland de individuele sprint. Wild stond ook al op het hoogste podiumplek toen ze de afvalkoers won en Hoogland zegevier met drie ploegmaten de teamsprint.

Beide finales waren de moeite meer dan waard. Wild versloeg in een spektakel haar jongere en wellicht meest talentvolle opponent Laura Kenny op twee punten. Op het laatste onderdeel hield de 37-jarige Wild net genoeg over op de precies tien jaar jongere Britse crack en tweevoudig olympisch kampioen. Tatsiana Sjarakova uit Wit-Rusland legde beslag op het brons. Wild was superblij. Met het oog op de Olympische Spelen van Tokio zei ze dat het ‘altijd beter kan’ en dat dit ook zal moeten om naar olympisch goud te reiken.

Jeffrey Hoogland nam het in de finale van de individuele sprint op tegen zijn trainingsmaat plus team- en kamergenoot Harrie Lavreysen. Ze vormen getweeën de absolute mondiale top en werden beiden eerder met ploeggoud onderscheiden. Hoogland won al twee keer de sprint van zijn vriend/collega, maar Lavreysen is wereldkampioen op dit onderdeel. ‘Ik heb gedaan wat ik moest doen’, aldus de Nijverdaller over de winst op zijn ploegmakker.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief