Vrijdag 19 april 2019
Twentesport

VolkerWessels-Merckx fietst naar ‘n continentale licentie

Geplaatst op 5 februari 2019 door   ·   Geen reacties

NIJVERDAL – De wielerploeg VolkerWessels-Merckx wenst een continentale licentie. Dat betekent dat de organisatie en de renners een stap omhoog maken.

Dat heeft manager Dinand van den Berg van de ploeg deze week in Nijverdal wereldkundig gemaakt bij de presentatie van de formatie voor het komende overbruggingsseizoen.

Bij de wervelende teampresentatie was ex-wielrenner Marijn de Vries, nu columnist, gastvrouw en hield de vorig jaar na achttien overwegend succesvolle seizoenen gestopte Bram Tankink, geboren in Haaksbergen, een gloedvolle lezing over zijn carrière en de wielersport in het algemeen.

VolkerWessels-Merckx Cycling is een selectieteam voor zo’n achttien talentvolle jonge renners, een ploegleider, een mecanicien en een verzorger. De ploeg wil zich laten gelden in toonaangevende wedstrijden, waaronder wielerklassiekers in Nederland, België en Luxemburg.

Behalve aan de clubcompetitie gaat het team in het overbruggingsjaar naar de continentale status ook deelnemen aan de topcompetitie, de Holland Cup en nationale en internationale klassiekers. Ook staat een aantal meerdaagse wedstrijden op het programma.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief