Jolly Jumpers verliest andermaal

Geplaatst op 19 januari 2014 door   ·   Geen reacties

anke rikhof eurospedBEMMEL – De basketbalsters van Jolly Jumpers – zonder de geblesseerde Silke Heerts en Myrthe Beld – begonnen in Bemmel tegen koploper Lektedec.nl. verrassend goed aan de wedstrijd door brutaal met twee scores van Anke Rikhof (foto) te beginnen. De Betuwse ploeg deed vervolgens meteen wat terug en leidde bij de rust met 43-30.

In de rust constateerden de meiden van Jolly Jumpers dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat Jolly Jumpers absoluut niet de mindere was van de thuisclub. Coach Yvonne Lansink Rotgerink deed een beroep op de meiden om vooral slim te spelen, waarbij de aanvallen doorgespeeld moesten worden. Na een aanpassing om met twee centers te spelen kwam de ploeg uit Tubbergen onder aanvoering van de goed spelende Merlin Lammerink en Liz Schröder in het derde kwart terug naar negen punten achterstand (59-50).

In het vierde kwart bleef Jolly Jumpers sterk aandringen zowel aanvallend als verdedigend. Verdedigend werd er door alle speelsters veel beter gecommuniceerd en was een fikse rotatie nodig om Lektedec.nl van het scoren af te houden. Een laatste offensief van Jolly Jumpers bracht de stand op 65-67 in de negende minuut, waarna Merlin Lammerink met een aanvallende fout het veld moest verlaten. In plaats van aan te vallen stond Jolly Jumpers in de verdediging en verzilverde de thuisclub deze mogelijkheid met een driepunter.
Eindstand 67-74.

Coach Yvonne Lansink Rotgerink: ‘Een van onze doelstellingen is dat we verrassend willen zijn. Dat hebben we laten zien. Er stond een collectief waarin elke speelster haar taak zo goed mogelijk uit voerde, voor het team. Wanneer je uiteindelijk met een rotatie van zeven mensen speelt en die vinden elkaar binnen het veld dan ontstaat er zoals vandaag wat moois. Niemand gaf op, we hebben het Lektedec.nl moeilijk gemaakt en dat smaakt naar meer. Ik heb opnieuw genoeg aanknopingspunten gezien om alweer uit te zien naar de volgende thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder’, aldus de coach.

Lektetec.nl-Jolly Jumpers 74-67
(16-17;27-13;16-20;15-17)

Scores: Liz Schröder 20; Merlin Lammerink 15; Marianne van der Hoek, Milou Dekker 9; Anke Rikhof 6; Judith Beld 5; Danique Mollink 3.