Belangrijk puntverlies voor Borhave

Geplaatst op 25 januari 2015 door   ·   Geen reacties

Tara Grashof BorhaveAALSMEER – In de strijd om een eventueel kampioenschap in de eerste divisie heeft Borhave zichzelf een slechte dienst bewezen. De Bornse handbalsters speelden zaterdagavond gelijk tegen FIQAS/Aalsmeer. Daar moesten de vrouwen nog flink voor knokken, want met nog een minuut te gaan stond Borhave nog twee punten achter. Toch lukte het de ploeg van trainer Louis Degen om de uitslag nog op 28-28 te brengen. Koploper Kwiek is nu uitgelopen tot een voorsprong van vier punten op Borhave, dat nog altijd tweede staat.

Lange tijd liep Borhave achter de feiten aan op bezoek bij Aalsmeer. Het keek in het begin van de wedstrijd zelfs een aantal keer tegen een achterstand van vier punten aan. Toch wisten de Twentse vrouwen met een 13-14 voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft ging het daarna constant gelijk op, naam Aalsmeer een voorsprong die beslissend leek, maar kon Borhave dus toch een punt redden.

Zege Bentelo
De handbalsters van HV Bentelo sleepten tijdens de twintigste competitieronde wel de twee punten binnen. Zij boekten een ruime overwinning. Nieuwegein, dat op de laatste plaatst staat in de eerste divisie, werd in eigen huis gemakkelijk opzij gezet met een eindstand van 32-19.