Borhave lijdt nipt dure nederlaag tegen concurrent SEW

Geplaatst op 5 februari 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

Nibbixwoud/Borne – De handbalvrouwen van Borhave verloren van SEW in Nibbixwoude. Beide ploegen zijn concurrent voor de laatste plaats in de nacompetitie, Borhave staat één punt achter SEW.

Het was een wedstrijd tussen gelijkwaardige teams. De verdedigingen maakten de dienst uit. Het verschil tussen beide ploegen was in de eerste helft maximaal twee doelpunten. In de eerste helft stond er achtkeer een gelijke stand op het scorebord, en vijf keer was er sprake van een wisseling in de ploeg met voorsprong. Bij rust had Borhave een voorsprong 9-10, vier seconden voor de rust gescoord.

Ook de tweede helft was er sprake van gelijkwaardigheid, al liep Borhave nog wel weg Borhave tot 10-13, maar halverwege de tweede helft trok SEW de stand weer gelijk tot 15-15. Vanaf dat moment nam SEW ook de voorsprong, zonder echt weg te kunnen lopen. Met nog vier minuten op de klok was de stand weer gelijk, 19-19 en op 26 seconden van het eindsignaal scoorde Borhave de 20-20. In de laatste zestien seconden van de wedstrijd nam SEW een time-out . Na de laatste aanwijzingen wist SEW twee seconden voor tijd de 21-20 te scoren. Dit was de laatste treffer in dit enerverende duel.

Borhave verloor, maar verkocht de huid duur. Borhave staat op plaats acht, met drie punten achterstand op plaats zes.

Komende woensdag speelt Borhave in de achtste finale van de beker thuis in Borne tegen E&O en de volgende competitie thuiswedstrijd is zondag 12 februari thuis tegen concurrent V&L Geleen.