Vrijdag 26 april 2019
Twentesport

Apolllo 8 sensationeel bekerfinalist ten koste Set-Up’65

Geplaatst op 30 januari 2019 door   ·   Geen reacties

BORNE – De vrouwen van de Bornse volleybalclub Apollo 8 staan in de bekerfinale en spelen dan tegen Eurosped of Sliedrecht Sport die morgen de tweede halve finale spelen.

In de Bornse sporthal De Veste versloeg Apollo in een zinderende regionale derby het favoriete Set-Up’65 uit Ootmarsum.

Het team van de oefenmeesters Bart en Thijs Oosting waren in een spectaculaire vijfsetter met 3-2 de sterkste ploeg. Apollo won al meteen de eerste set met 25-21, maar in de tweede set pakten de gasten het heft in handen en won uiteindelijk, nadat Apollo zich terug in de wedstrijd knokte, de set met het alleszeggende 25-27.

Twee keer kopie
Alles lag weer open en de vierde en vijfde set waren kopieën van de eerst twee, want Apollo, onder aanvoering van routinier en krachtpatser Jeanine Stoeten, won de derde met 20-25 en Set-Up de vierde met 20-25. Het was een goed afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar er diende een bekerfinalist komen, waarvoor de tiebreak dus uitkomst moest bieden.

Historisch resultaat
Het werd een parelende en zowel binnen als buiten de lijnen zenuwslopende aangelegenheid, waarbij tot extase van de Bornse speelsters, stafleden en supporters Apollo met 15-13 een historisch resultaat behaalde. En dan moet de finale tegen óf Eurosped óf Slierecht, die morgen de andere halve finale spelen, nog komen…

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief