Zondag 26 mei 2019
Twentesport

Apollo 8 supertrots ondanks verlies in de bekerfinale

Geplaatst op 17 februari 2019 door   ·   Geen reacties

ZWOLLE/BORNE – De ervaring was enorm, de sfeer fantastisch en de beleving groot, maar de nederlaag onafwendbaar voor Apollo 8 vanmiddag in de bekerfinale ten het oppermachtige Sliedrecht Sport. Het werd bij Landstede in Zwolle regulier 3-0. Niettemin overheerste bij speelsters, staf en bestuur trots. Veelgehoord: ‘Supertrots.’

Eigenlijk had de ploeg van Thijs en Bart in geen van de drie sets serieus kans op succces, hoewel de Bornse vrouwen uitstekend meededen en vooral in de tweede set lef en power in de patronen en de afwerking legden. De promovendus heeft een prima seizoen gedraaid in de eredivisie en zal zich naar verwachting in de degradatiepoule weten te handhaven op het hoogste niveau.

Kardinale tweede set
Het bereiken van de bekerfinale ten koste van streekgenoot Set-Up’65 uit Ootmarsum was al een succes op zich, maar tegen regerend bekerhouder én landskampioen zat er niet meer in dan een paar fantastische rally’s, vooral in de kardinale tweede set die tot het eind zinderde, met hoogstandjes van Ilona ter Avest, Emma Bredewoud en Marlon Stevelink.

Gebeurd met de koopvrouw
Na het verlies van de tweede set was het wel meteen gebeurd met de koopvrouw. De regelmatige overwinning van Sliedrecht kreeg met 25-16, 25-23 en 25-16 reliëf.

Nu voor de landstitel
De volleybalsters van Sliedrecht Sport, met nu de Hengelose coach Vera Koenen aan het roer, wonnen na 2012, 2015 en 2018 voor de vierde keer de nationale beker, en verdedigen straks de landstitel, met als concurrenten onder meer Eurosped uit Vroomshoop en Set-Up’65 uit Ootmarsum.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief