Donderdag 25 april 2024

Belangrijke maand voor de vrouwenploeg van Eurosped

Geplaatst op 10 januari 2019 door   ·   1 Reactie

VROOMSHOOP – Voor de volleybalvrouwen van Eurosped breken doorslaggevende weken aan, want in de competitie wachten deze maand belangrijke wedstrijden en hetzelfde geldt voor de bekerstrijd.

De eerste beker staat al in de sporthal Het Punt te Vroomshoop, want als bekend won Eurosped onlangs voor de tweede keer in successie de Twente Cup door in de finale van dit overwinteringstoernooi om de regionale eer de Bornse eredivisionist Apollo 8 met 2-0 te verslaan nadat in de poulefase Rossstars en Krekkers waren verslagen.

Nationale beker
Vervolgens werd voor de nationale beker in Apeldoorn de kwartfinale van Alterno met 0-3 gewonnen en op de laatste dag van deze maand is het machtige Sliedrecht Sport de tegenstander in de halve finale. Bij voldoende animo rijdt er donderdag 31 januari een supportersbus naar de Drechtstad. De andere halve finale gaat tussen de Twentse teams Apollo 8 en Set-Up’65.

Eerst een derby
Eerst wacht de hervatting van de competitie, waarin Sliedrecht de koploper is. Eurosped ontvangt komende zondag om half vier Set Up’65, oftewel een Twentse derby. Hoewel alle derby’s dit seizoen werden gewonnen zal het zondag in Vroomshoop voor het team van Jan Berendsen niet makkelijk worden tegen de Ootmarsumse ploeg van Lesley de Jonge, die resultaat wil boeken om plaatsing voor de kampioenspoule veilig te stellen.