Vrijdag 29 maart 2024

Eurosped buigt in Vroomshoop diep voor Sliedrecht

Geplaatst op 16 december 2018 door   ·   Geen reacties

VROOMSHOOP – De volleybalploeg Eurosped in Vroomshoop is nationale top, maar dat geldt ook voor Sliedrecht en in iets mindere mate Sneek. Eurosped verloor vanmiddag in eigen huis de onderlinge strijd om de koppositie met 1-3 van Sliedrecht en staat in de eredivisie nu op vier punten achterstand. Ook de vrouwen van Apollo 8 uit Borne verloren, maar Set-Up’65 uit Ootmarsum wist te winnen.

In het begin had er in sporthal Het Punt alle schijn van dat Eurosped de bovenliggende partij zou zijn. Sterker nog, dat was ook zo, want de Vroomshopers wonnen de eerste set met 25-22. Daarna was Sliedrecht nadrukkelijk de best, zowel in de opbouw als in de afwerking. Het kwam op 1-1 door de tweede set superieur naar zich toe te trekken, met 19-25 en ook de derde set ging, met 21-25 naar de Sliedrechtse vrouwen. Eurosped moest dus de vierde set winnen om een tiebreak uit het vuur te slepen, maar daar kwam niks van op de klos. Het werd met 14-25 een afgetekende zege voor de bezoekers uit de drechtstad.

Victorie Set Up’65
In het diepe zuiden deed Set Up’65 uit Ootmarsum het beter door met 1-3 te winnen van Flamingo’s. Het team van trainer-coach Lesley de Jonge won in Anthonis met 1-3. De eerste set was met 14-25 een walk-over, in de tweede knokten de Brabantse vrouwen voor wat ze waard waren, maar trok Set Up’65 toch met 24-26, maar in de derde set won de thuisploeg dankzij een wederopstanding met 25-12, maar in set vier lieten de vrouwen uit Ootmarsum zien dat ze in elk geval veerkracht hebben, want ze wonnen in deze set die alle trekken van een thriller had met 31-33.

Apollo lijdt nederlaag
In eigen huis konden de volleybalvrouwen van Apollo 8 geen potten breken in de wedstrijd tegen Sneek, want de Friese kwam betrekkelijk eenvoudig aan de drie keer setwinst. Apollo kwam eerste in zijn element toen er al twee sets waren ingeleverd, beide keren met de klare cijfers 17-25. De derde set ging gelijk op ook hier moest Apollo uiteindelijk passen, met 24-26. Door de nederlaag blijft het team van de Veste op de zevende plek staan. Om naar de kampioenspoule te gaan moet minimaal de zesde worden gepakt. Daar staat nu streekgenoot Set-Up’65.

Stand en programma
Eurosped bezrt nu de tweede plek op vier punten afstand van Sliedrecht dat met 32 punten aan de leiding gaat, Set-Up staat vijfde met 18 punten, wat vier meer is dan Apollo 8 dat nu de zevende plek bezet. Komend weekend moet Eurosped naar Ppeldal, ontvangt Set-Up’65 de Apeldoornse formatie Alterno en wacht Apollo 8 een zware klus in en tegen Sliedrecht.