Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Eurosped lijdt eerste nederlaag; Apollo wint een derby

Geplaatst op 11 november 2018 door   ·   Geen reacties

BORNE/VROOMSHOOP – De volleybalvrouwen van Eurosped verloren vandaag in Vroomshoop verrassend met 0-3 van Regio Zwolle Volleybal. De regionale derby in Borne tussen Apollo 8 en Set-Up’65 uit Ootmarsum werd door de vrouwen van Apollo met 3-2 gewonnen.

Eurosped speelde een voor deze ploeg dramatische eerste set, die met 18-25 dik werd verloren, en kwam deze beuk van eigen onmacht eigenlijk niet meer te boven. Nog dizzy van de eerste ging ook de tweede verloren, met 20-25, waarna de derde zo ongeveer weg werd gegeven: 14-25.

Overigens zou het Zwolle onrecht doen alles op de fouten van Eurosped te gooien, want het team Wilfried Groothuis is bezig aan een fris en sterk seizoen, het derde op rij nog maar in de eredivisie, en staat nu achter Eurosped op de tweede plek, dus vóór grootmachten als Sliedrecht en Sneek.

Apollo
De promovendus Apollo 8 uit Borne is ook een grote verrassing en versloeg in een van de Twentse derby’s Set-Up’65 vanmiddag met 3-2. In een volle (zowel qua publiek als sfeer) sporthal De Veste ontvouwde zich een wedstrijd die alle kanten op kon. Apollo 8 won de eerste set glansrijk met 25-18. Het antwoord van Set-Up was duidelijk in de tweede set en het team kwam met 17-25 langszij.

In de derde set leken de vrouwen van Set-Up-trainer Lesley de Jonge de thuisploeg te verpulveren door de derde set afgetekend met 16-25 te winnen, maar de weerstand en de veerkracht van Apollo 8 bleken ongebroken. In een zinderende en gelijkopgaande vierde set triomfeerde de Bornse brigade met 25-22, om zo een vijfde set uit het vuur te slepen, die vervolgens in een helse teiebreak ook nog met 15-11 werd gewonnen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief