Dinsdag 22 oktober 2019
Twentesport

Set-Up’65 buigt voor Sliedrecht; Eurosped redt de eer

Geplaatst op 6 april 2019 door   ·   Geen reacties

OOTMARSUM/VROOMSHOOP – Door thuis in De Schalm kansloos met 0-3 te verliezen van een oppermachtig Sliedrecht Sport is de finale om de landstitel voor de volleybalvrouwen Set-Up’65 een stuk kleiner geworden.

De vrouwen van datzelfde Sliedrecht waren al verzekerd van de eindstrijd in de kampioenspoule van de eredivisie. Het meest kansrijk als opponent is nu Sneek.

Sliedrecht won in Ootmarsum met twee keer 25-19 en in set drie 25-21. Er is nog een minieme kans dat Set-Up’65 zich ten koste van Sneek voor de finale om het landskampioenschap plaatst, tegen Sliedrecht Sport, dat hoe dan ook de torenhoge favoriet is.

Eurosped
De schroom en de zenuwen voorbij wonnen de vrouwen van Team Eurosped eerder op de dag in Topsportcentrum Landstede met 0-3 van Regio Zwolle Volleybal. Het ging in de eerste set nog gelijk-op, maar uiteindelijk trokken de Vroomshoopsen met 23-25 toch nog aan het langste eind. In set twee ging het al makkelijker, met 20-25 als resultaat, waarna Eurosped het in set drie eenvoudig met 16-25.

In de eerste set waren de verschillen met 25-23 klein. In de sets die volgden kwamen de bezoekers amper nog in de problemen. Via 25-20 en 25-16 trok Eurosped de winst naar zich toe. Beide teams spelen het seizoen voor de eer uit, want zijn voor de finale in de kampioenspoule van de eredivisie uitgeschakeld.

Apollo 8
De vrouwen van Apollo 8, die in hun debuutjaar in de eredivisie werden veroordeeld tot de verliezerspoule, overleefden deze competitie makkelijk, en werden na de zes teams in de kampioenspoule, best of the rest, dus feitelijk gewoon zevende.

De laatste wedstrijd tegen Alterno uit Apeldoorn werd met 3-1 gewonnen. De vrouwen van Thijs en Bart Oosting wilden van het ook al veilige Alterno winnen, al was het maar als dankzegging voor het immer enthousiaste thuispubliek in De Veste. Dat lukte in een knappe viersetter: 25-12, 18-25, 25-23 en 25-9. Het hoogtepunt van het seizoen was voor de Bornse promovendus het halen van de bekerfinale, die werd verloren van… Sliedrecht Sport.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief