Eurosped gaat vanuit Vroomshoop voor de landstitel | TwenteSport.com
Donderdag 16 augustus 2018
Twentesport

Eurosped gaat vanuit Vroomshoop voor de landstitel

Geplaatst op 6 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

VROOMSHOOP – Eurosped is klaar voor het nieuwe seizoen dat dit weekend begint met een uitwedstrijd tegen Alterno in Apeldoorn. Volgens trainer Jan Berendsen (links op de foto onder) is de doelstelling simpel: ‘Een plaats in de top drie en dan via de play-offs voor de landstitel gaan!’ Hij zei dat onlangs bij de spetterende presentatie van het team in het theater van Het Punt in Vroomshoop.

Behalve een theater heeft Het Punt ook een sporthal en die accommodatie is het nieuwe domein van Eurosped na het vertrek uit de IISPA in Almelo. Het werkt op de fantasie: Vroomshoop wordt door libero Kim de Wild al een metropool genoemd. Ook werd tijdens de presentatie opgemerkt: ‘Heel Nederland weet straks waar Vroomshoop ligt.’

Kolken en koken

Vijf speelsters wonen al in het kanaaldorp. De bedoeling is dat Het Punt bij de thuiswedestrijden van Eurosped gaat kolken en koken. Die eerste wedstrijd voor eigen publiek is pas de derde van de competitie, want Alterno uit staat een uitwedstrijd in en tegen Sneek (een der sterkst tegenstanders) op de rol, waarna het de eerste thuiswedstrijd meteen bal is, want dan vindt de beladen regiokraker tegen Set Up’65 uit Ootmarsum plaats.

Beach op de bank

Voorlopig gaat alle aandacht ui naar Alterno, waarbij de nieuw aangetreden Amerikaanse midspeelster Laura Beach (rechts op de foto boven) vermoedelijk noodgedwongen buiten de ploeg blijft vanwege het ontbreken van een werkvergunning.

FOTOGRAFIE: Chris Overkleeft

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief