Landstede Volleybal pakt eerste landstitel

Geplaatst op 30 maart 2013 door   ·   Geen reacties

landstede2012ZWOLLE – Na een zenuwslopende finale-reeks die tot op het laatste moment spannend bleef, heeft Landstede Volleybal het landskampioenschap binnen weten te slepen. In eigen huis werd tegenstander Abiant Lycurgus met 3-2 aan de kant gezet.

De weg naar het kampioenschap was er een van spanning. In de play-off reeks wonnen beide teams twee maal waardoor de beslissing vanavond in Zwolle moest vallen. Doordat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, bekampten vanavond twee relatief fitte selecties elkaar in een zinderende eindstrijd.

Landstede begon zwak aan de wedstrijd. In de eerste twee sets had de thuisclub weinig te vertellen. Deze werden twee keer over met 25-22 gewonnen door de bezoekers. Desalniettemin wisten de Zwollenaren de wedstrijd om te buigen. De ploeg kwam terug door de derde set te winnen. In de vierde set maakten de rivalen het spannend voor het publiek. Lycurgus kwam op een matchpoint, maar mede door een betwiste beslissing van de scheidsrechter trok Landstede de set naar zich toe.

Een vijfde set moest worden gespeeld om de wedstrijd te beslissen. In deze set verkeerde Landstede in topvorm. Met name door goede services van het jonge talent, Stijn Held, won de thuisclub de vijfde en laatste set vrij eenvoudig met 15-11.

Door deze ‘come-back’ trekt Zwolle aan het langste eind en pakt haar eerst landstitel in de geschiedenis. Twentenaren Steven Eertman en Jelle Hilarius vierden hun overwinning uitbundig. ‘Het verliep misschien niet zo als verwacht, maar dit is natuurlijk fantastisch’, aldus Haaksbergenaar Hilarius.