Maandag 19 maart 2018
Twentesport

Set Up’65 eindelijk weer eens de baas tegen Eurosped

Geplaatst op 22 januari 2017 door   ·   Geen reacties

  TEKST: Wil Kars

ALMELO/OOTMARSUM – Set Up’65 uit Ootmarsum heeft vanmiddag weer eens gewonnen van streekgenoot Eurosped, in Almelo nota bene, en met overtuigende cijfers: 0-3. De setstanden 22-25 (twee keer) en 17-25 geven aan dat het geen walk-over was, maar wél glashelder.

Opvallend was de haperende service bij Set Up, normaliter toch een geducht wapen, waardoor de Almeloërs door effectief combinatiespel in de race bleven, onder aanvoering van Judith Kamphuis, die ook een verleden bij Set Up heeft. Tot in laatste fase, vanaf 20-24, van de eerste set bleef de spanning groot, maar Kirsten Oude Luttikhuis netpuntte Set Up’65 naar de winst.

Eurosped ging hevig op jacht naar revanche in de tweede set en sloeg meteen en fors gat, weer onder leiding van Judith Kamphuis. De terukeer in de wedstrijd van de Ootmarsumse vrouwen, was met fabelachtige Loes Engbers-Hollink indrukwekkend. Geruime tijd ging het in de zinderende IISPA-hal gelijk-op en dit keer blies Ilse van de Oude Littikhuizen-stam het Almelose sprookje van de tweede set uit.

Eurosped berustte niet en moest de derde set pakken om de wedstrijd te winnen, maar dat lukte niet. Al hield het Almelose team lang stand, op het eind liet de ploeg toch de koppies hangen.

De zege van Set Up’65 was dik verdiend; een terechte zege na de drie nederlagen dus. Set Up is met twee slechts punten achterstand op koploper Sliedrecht nationale top en Eurosped moet in elk geval winnen van Taurus en liefst ook van Zwolle om zich voor de kampioenspoule te plaatsen. Eerst wacht komende woensdag in Almelo de tweede halve finale voor de beker tegen… Sliedrecht.

FOTOGRAFIE: Geleraaf.nl (Marinus Blaak)

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief