Stoeten terug op hoogste niveau Nederland, bij Apollo 8 | TwenteSport.com
Donderdag 16 augustus 2018
Twentesport

Stoeten terug op hoogste niveau Nederland, bij Apollo 8

Geplaatst op 14 mei 2018 door   ·   1 Reactie

BORNE/HENGELO – De volleybalster Jeanine Stoeten is volgend seizoen weer in de Nederlandse competitie te zien. De in Hengelo geboren Stoeten heeft gekozen voor het naar de eredivisie gepromoveerde Apollo 8 uit Borne.

Stoeten ziet het als een uitdaging met juist met de promovendus terug te keren op het hoogste niveau in Nederland. Ze kwam eerder uit voor Team Eurosped, maar de afgelopen jaren schitterde ze bij Ladies in Black uit Aken dat in de Duitse topcompetitie excelleert.

Bouwen

Stoeten wil minder stress aan de kop hebben, een maatschappelijke carrière nastreven én haar ervaring bij de Bornse club aanwenden om met dit team een vaste waarde te worden in de Nederlandse eredivisie. Om die reden wil ze ook niet meer voor Oranje uitkomen. Stoeten kan en wil met haar inzicht en klasse vooral helpen bouwen in Borne. Het wordt sowieso een mooie competitie met Team Eurosped uit Vroomshoop dat nog heviger dan afgelopen seizoen naar de titel lonkt en de Ootmarsumse brigade Set-Up’65.

Ongekend
Drie volleybalteams uit Twente in de Nederlandse top is ongekend. Apollo 8 promoveerde naar dit niveau door kampioen te worden van de topdivisie. De ploeg van coaches Bart en Thijs Oosting won afgelopen seizoen liefst zestien van de twintig wedstrijden en kan met vertrouwen naar de eredivisie uitzien, zeker nu Stoeten er met een vracht ervaring bijkomt.

Delen is sportief

Reacties (1)

 1. Jeanine Stoeten says:

  Beste Harry,

  Leuk dat je een artikel wijdt aan de topvolleybal ploegen in de regio.
  Het verminderen van ‘de stress aan de kop’ was echter voor mij niet bepaald een beweegreden om terug te keren naar ons mooie Twente 😉

  Ik wens je desalniettemin een prettig weekend!

  Groetjes, Jeanine
Archief