Bronzen medaille Jeremiah Serhalay op EK Taekwondo voor junioren

Geplaatst op 9 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

PAPHOS – Op de Europese Kampioenschappen Taekwondo voor junioren in Paphos op Cyprus heeft Jeremiah Serhalay (foto) van de Almelose sportschool TKD Oude Luttikhuis de bronzen medaille gewonnen. Serhalay komt uit in de klasse junioren tot 48kg.  In de voorrondes won hij met 4-3 van de Deen Mounir El J Jaji. Vervolgens won hij na een spannende wedstrijd met 8-7 van de Zwitser Massimo Sindaco. Serhalay kwam aanvankelijk achter met 3-0 door een hoofdtreffer, maar wist dit met uitstekend en geconcentreerd taekwondo waaronder een voltreffer dollyo chagi naar het hoofd om te buigen in een 8-7 voorsprong. In de bijna direct daarop volgende halve finale moest de uit Apeldoorn afkomstige Serhalay de winst aan de vertegenwoordiger van Moldavië laten, omdat hij nog onvoldoende was hersteld van zijn zware voorpartijen.

Kimberley Kampman (dames -44kg) werd op golden point uitgeschakeld door de latere bronzen medaille winnares de Britse Beth Worthington. Na de eerste ronde had de Almelose nog een voorsprong van 5-1, maar de Britse kwam in de tweede ronde punt voor punt terug tot 6-6. Bij een 8-6 achterstand in de derde ronde maakte de Nederlandse nog een knappe hoofdtreffer waarna de stand 9-9 was en een golden point de beslissing moest brengen. De tegenstandster was hierin wat gelukkiger en won de wedstrijd.

Eerder al kwam Dominique Bloemberg (dames -59) op de mat tegen Spanje. Al vroeg in de eerste ronde wist de Spaanse een momdollyo pandae-tollyo chagi te plaatsen die meteen vier punten waard was. De tweede en derde ronde waren voor de Almelose, die de achterstand nog kon verkleinen tot twee punten, maar die na wat waarschuwingen helaas niet meer langszij kwam.